Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell Genel Kurulu öncesi ortaklardan açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell'in Rus ortağı Alfa'dan yarın yapılacak Genel Kurul öncesi açıklama geldi.

        Alfa'dan yapılan açıklamada, "Bu kar payı anlaşması Turkcell’deki konuların iyileştirilmesine yönelik ilk küçük olumlu adımdır ancak Turkcell’deki açmazı çözmemektedir. Hisseleri satın almaya yönelik yaptığımız teklifle şirketteki açmazın hızlı biçimde çözülmesini ve Türk hükümetinin Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açmasını ümit ediyoruz” denildi.

        TURKCELL HOLDİNG TEMSİLCİ GÖNDERECEK

        Bu arada Turkcell'e yakın kaynaklar, şirketin ana hissedarı olan Turkcell Holding'in ortaklarının yarın yapılması beklenen genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladığını bildirdi.

        AA muhabirinin Turkcell'e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesine sahip bulunan Turkcell Holding ortakları yarın yapılacak genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladı. Kaynaklar, olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece Turkcell Holding'in genel kurulda temsil edileceğini belirtti. Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'te payı bulunan Alfa ve Çukurova Grubu arasında dolaylı Turkcell pay sahipliği ile ilgili yıllardır devam eden uzlaşmazlık, nedeniyle genel kurul yapılamıyor. Turkcell Holding'in temsilci seçerek genel kurula gönderememesi son 5 yıldır genel kurul için yeterli çoğunluğun sağlanamamasına neden oldu. Genel kurulun yapılabilmesi için ana hissedarlarının yüzde 51'inin temsil ediliyor olabilmesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ