Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Don yüzünden sigortaya ilgi arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Deniz ÇİÇEK/HT GAZETE

        Tarım sigortasına ilgi arttı. Artışta geçen yıl birçok ürünü vuran don etkili oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü İrfan Güvendi, sezonun ilk üç ayında özellikle fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde, sigortalatılan alanda yüzde 250’ye yakın artış yakaladıklarını belirtti. Güvendi, “3 ayda neredeyse 1 yıllık sigorta yapıldı ve 165 milyon TL’lik prim üretildi” dedi.

        TKK Genel Müdürü Güvendi, üreticilere sigorta bilincinin kazandırılması faaliyetlerinin meyvelerini verdiğini söyledi. Güvendi, geçen yıl zirai don nedeniyle büyük ölçüde zarar gören çiftçilerin bu yıl uyarıları dikkate alarak adeta sigortaya koştuğuna dikkat çekti.

        3 AYDA 1 YILLIK ORAN YAKALANDI

        Artan ilginin sigorta üretim raporlarına da yansıdığını vurgulayan Güvendi, ‘20 Mart itibarıyla sigorta primi üretim rakamı olan 165 milyon TL prim üretimini yakaladık. Fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde, sigortalatılan alan yüzde 250’ye yakın arttı. Tarım sigortalarında ortalama artış ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65” diye konuştu.

        ‘RİSK ÇOK, SİGORTALI İŞLETME SAYISI AZ’

        TKK Genel Müdürü İrfan Güvendi, ne kadar gelişmiş teknoloji kullanılırsa kullanılsın tarım sektörünün doğal risklerden en çok etkilenen sektör olduğunu belirterek, sigorta primindeki yüzde 50 devlet desteği ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki düşük faiz avantajına rağmen sigortalı çiftçi ve sigortalanan tarımsal işletme sayısının yetersiz kaldığını ifade etti. Güvendi, Tarım Kredi olarak tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için çalıştıklarını söyleyerek, “Meydana gelebilecek afetlerden çiftçilerimizi korumak istiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ