Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yönetim kadınlarda! - İş-Yaşam Haberleri

        Lacoste’tan Burberry’ye kadar 150 yabancı markanın Türkiye’de üyesi olduğu Tescilli Markalar Derneği (TMD) yeni yönetimini seçti. Brooks Brothers Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran başkanlık görevini Özlenir Giyim’in sahibi Tahsin Özlenir’den devraldı. 26 Mart’ta gerçekleştirilen genel kurulda göreve getirilen yeni yönetimin asil üyelerinin tamamı da kadınlardan oluştu. Yeni yönetimde Kuran’ın yanı sıra Harvey Nichols Brandroom-LaFayette Genel Müdürü Simge Telman Güngör, Swarovski Türkiye Genel Müdürü Aslı Tezcan, Global Blue Tax Free Genel Müdürü Hülya Aslantaş ve Soysal Danışmanlık Genel Müdürü Gülçin Gengeç yer aldı. Derneğin yedek üyeleri ise erkeklerden oluştu.

        TAMPF’YE MESAJ

        Sektörün geniş bir yelpazesine hitap ederek sorunlara çözümler getirecek çalışmalar yapacaklarını söyleyen Kuran, perakende ve iş dünyasında kadın konulu çalışmalara öncelik vereceklerini belirtti. TMD’nin önümüzdeki dönem ana hedefinin perakendede kadın ve kadın istihdamı olduğunu söyleyen Kuran, “Sektörde kadın istihdamını artırmak ve eğitimli kadınları sektörün bir parçası yapmak istiyoruz. Bunun yanında yönetici kadrolarda da daha çok kadının yer almasını özendirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitelerin perakende bölümleriyle işbirliğine gideceğiz” dedi. TMD’nin Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’na (TAMPF) katılıp katılmayacağı sorulan Kuran, şöyle yanıt verdi: “TAMPF için önemli bir eksiğiz. Kadın ağırlıklı halimizle daha önemli bir boşluğu dolduracağımızı düşünüyorum. Katılmalıyız.”

        SAĞLIK VE GÖZLÜK DE KAPSAMA GİRDİ

        2011-2013 yılları arasında da TMD Başkanlığı yapan Kuran, dernek üyeliğinin kapsamını genişleteceklerini söyledi. Kuran, “TMD sadece tekstilde değil sağlık, gözlük, parfüm gibi taklidi fazla ürünlerde de hak koruma anlamında etkin çalışmalar gerçekleştiriyor. Markaları zorlayan bu uygulamaların önüne geçmeliyiz. Dernek olarak taklit, tescil ve markacılık konularına eğileceğiz. Paralel ürün ticareti ve e-ticarette taklit de diğer öncelikli konularımız arasında” dedi.

        E-TİCARET SİTELERİ HAKKINDA ŞİKAYETİ BAKANLIĞA İLETTİLER

        Derneğin eski başkanı, yeni Denetim Kurulu Üyesi Tahsin Özlenir, e-ticarette taklit ve paralel ithalata karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Toplam büyüklüğü 20 milyar doları aşan taklit ürünlerle ilgili bazı internet siteleri hakkında şikâyetler geldiğini, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bu konuyu aktardıklarını söyleyen Özlenir’in anlattığına göre yurtdışındaki birçok e-ticaret sitesi fatura oyunu yapıyor. Yabancı sitelerden verilen siparişlerde belli bir limitin altında vergi olmaması nedeniyle faturalar düşük gösteriliyor ve vergiden kaçırılarak haksız rekabet yaratılıyor. Yurtdışından en çok siparişin verildiği siteler ABD merkezli. Bu ülkeyi İtalya ve Fransa takip ediyor. Tahsin Özlenir, çoğu kredi kartıyla yapılan bu alışverişlerin, kart slipleri ve faturalar karşılaştırılarak denetlenebileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ