Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer İş arayanlar Facebook'a dikkat! - İş-Yaşam Haberleri

        İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Nizamettin Bilici, ''İşveren, iş başvurunuz sonrası nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzu anlamak için facebook'u kullanıyor'' dedi. Bilici, Türkiye'de sosyal medya kullanımının çok ileri düzeyde olduğunu ve bu konuda Türkiye'nin dünyada üçüncü sırada bulunduğunu kaydetti.

        'HESAPLARINIZI DONDURUN'

        Sosyal medya üzerinden yapılan bütün yazışmaların ve dahil olunan bütün grupların hayatı etkileyebileceğinin ifade eden Bilici, şöyle konuştu: ''Gençler belirli gruplara üye oluyor. Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri sürekli değişiyor. Orada üye olduğunun grup, zamanla bambaşka bir şekle bürünebiliyor. İşveren, iş başvurunuz sonrası nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzu anlamak için facebook'u kullanıyor. İş başvurusu veya iş görüşmesi yapacak kişiler, hesaplarında uygun olmayan veri bulunduğundan şüpheleniyorsa, hesaplarını geçici olarak dondurmalıdır. Burada yapacağınız her şey atanamamanıza bile neden olabilir. İstihbarat artık, elektronik ortamda yapılıyor. Bu verileri işlerken dikkatli olunmalıdır. Bugün İsrail, facebook üzerinden şüpheli grupları inceliyor. Buradan alınan fotoğraflar, sanal taciz olarak kullanabiliyor. İnsanların telefon ve adresleri olumsuz içeriklere sahip sitelere konulup taciz edilmelerini neden oluyor.''

        Bilici, yaklaşık 2 ay önce Türkiye İletişim Konfederasyonu (TİKOM) kurulduğunu ifade ederek, şunları belirtti: ''Konfederasyonla, Türkiye'de çok düşük olan medya güvenilirliğini yeniden yapılandırmak ve iletişim fakültesi mezunlarını medyaya yaymak istiyoruz. Böylece, nitelikli medya mensuplarının medyayı yeniden yapılandırmayı planlıyoruz. İnsanların birinci derecede dikkate aldığı medya, internet medyasıdır. Genişliği ve hızlılığı bakımdan önemli bir medya mecrasıdır. Yeni medyada art niyetli çalışmalar da var.'' (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ