Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Doğu hızlı büyüyor! - İş-Yaşam Haberleri

        AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN-HABERTÜRK

        Türkiye’nin doğusunda kozmetik pazarının yeni oluştuğunu belirten Tekin Acar Genel Müdürü Bülent Başaran, “Doğu’da mağazalar daha hızlı büyüyor. Erzurum’a cilt bakım uzmanı gitti; 1 aylık cironun yarısı 1 günde yapıldı” dedi.

        Türkiye’de 73 mağazası bulunan ve 2012’yi yüzde 20 büyümeyle kapatmayı öngören Tekin Acar Cosmetics’in Genel Müdürü Bülent Başaran, 2013’te yüzde 25 ciro artışı beklediklerini söyledi. 25 ilde faaliyet gösterdiklerini kaydeden Başaran, “Kozmetik sektöründe İstanbul birinci sırada. Ama Doğu’da açtığımız mağazalarda çok daha hızlı büyüme var. Çünkü oralarda pazar yeni yeni oluşuyor” dedi. Diyarbakır’daki mağazalarını başka bir lokasyona taşımak için çalışmaların devam 215 ettiğini, Urfa, Erzurum, Gaziantep, Adana’da da mağazaları bulunduğunu hatırlatan Başaran, “Mardin’de de açıyorduk; son anda olmadı. Her yeri değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz hafta Erzurum mağazasına Japon bir cilt bakım uzmanı gitti. Öyle yoğun ilgi oldu ki, mağaza 1 ayda yaptığı cironun yarısını 1 günde yaptı” diye konuştu. 2013’te en az 12 yeni mağaza açacaklarını, yüzde 25 ciro artışı hedeflediklerini belirten Başaran, şöyle devam etti: “Türkiye’deki en büyük kozmetik mağazasını İstanbul Carousel’de açtık. 500 metrekarelik mağazada dinlenmek isteyenler için ücretsiz kafe bile var. Kadınlar ekonomik olarak daha da güçleniyor ve nüfusumuz çok genç. Türkiye’de daha çok fırsat var. Avrupa’da selektif kozmetik parfümeri sayısı 2 binli, 3 binli rakamlarda. Türkiye’de henüz 265. Bunları değerlendirmeden yurtdışına açılmayacağız. Mağazalardaki müşterilerimizin yüzde 82’si kadın. İnternette bu oran yüzde 70’e iniyor. Telefondan mobil alışverişi de başlattık. 2014’te toplam mağaza sayımızı da 100’e yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

        Kozmetiğe yılda 30 dolar harcıyoruz

        Türkiye’de kozmetik sektörünün 2012’de yüzde 15 büyüdüğünü ve 2013’te de buna benzer bir performans beklendiğini söyleyen Başaran, Türk halkının kozmetiğe yılda 30 dolar harcadığını kaydetti. Başaran, Tekin Acar’ın 215 milyon dolarlık selektif kozmetik pazarından yüzde 40 pay aldığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ