Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Erzincanlı Chobani, ABD'de ikinci fabrikayı açtı! - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'de bu yıl "Yılın girişimcisi" Erzincanlı CEO Hamdi Ulukaya, 450 milyon dolarlık yatırımla ABD'nin Idaho eyaletinde dünyanın en büyük yoğurt üretim tesislerinden birini açtı. 300 kişiye iş sağlayan tesis eyalette büyük mutlulukla karşılandı. Açılışa olimpiyat atletleri ve yerel yetkililer katılırken, Idaho Eyalet Valisi, yatırımdan dolayı Ulukaya'ya teşekkürlerini iletti.

        Yaklaşık 95 dönüm üzerine kurulan tesislerin açılışını uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Ulukaya yeni kurdukları 300 kişiye istihdam sağlayan tesislerin eyalet ekonomisine 1.3 milyar dolarlık katkı yapmasının beklendiğini söyledi.

        Ulukaya, Idaho'yu ülkenin en büyük süt üretim bölgesi olması ve ulaşım bağlantılarının en yoğun olduğu yerlerden biri olması nedeniyle seçtiklerini belirtti.

        "BU TESİS BİR İLK"

        ABD'de bu yıl "Yılın girişimcisi" Erzincanlı CEO Hamdi Ulukaya, bugünün hem şirketleri hem de Idaho için unutulmaz bir gün olduğunu belirterek, "Bu tesis teknolojisi ve üretim kapasitesiyle bir ilk. Şirketimizin daha çok büyüme potansiteli var." dedi.

        1972 Erzincan doğumlu olan ve 1994 yılında ABD'ye göçen Ulukaya, 2002'de babasının önerisiyle bir peynir şirketi, 2005 yılında ise Kraft'ın kapatmayı planladığı bir fabrikayı satın alarak Chobani firmasını kurdu. Chobani, ABD'de 'Yunan yoğurdu' olarak bilinen süzme yoğurt üretiyor. Ulukaya'nın serveti bugün 1 milyar dolar civarında, şirketinde ise 1200 kişi çalışıyor. Erzincanlı CEO Hamdi Ulukaya'nın ABD'deki en büyük rakipleri Yoplait ve Dannon.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ