Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başkan olamadı Apple'dan parayı kırdı! - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTÜRK

        Karşımıza sırasıyla ABD Başkan Yardımcısı, başkan adayı ve sivri dilli çevreci olarak çıkan Al Gore şimdi de para kurdu olduğunu kanıtladı.

        2000 yılında ABD'de başkanlık seçimlerinde rakibi George W. Bush'a çok az bir farkla geçilen Al Gore 2003 yılında teknoloji devi Apple'ın yönetim kuruluna girdi. Bu tarihte yaptığı anlaşma çerçevesinde Al Gore'un hisse satın alma opsiyonu bulunuyordu. Ünlü politikacı-aktivist-işadamı 15 Ocak'ta bu opsiyonu kullanarak 7.47 dolardan 59 bin adet Apple hissesi satın aldı.

        Şu anda 1 adet Apple hissesinin değeri 500 dolar olduğu için Al Gore yaklaşık 441 bin dolar ödeyerek 29.5 milyon dolarlık hissenin sahibi oldu.

        Al Gore 2000 yılında Bush'u geride bırakarak ABD Başkanı seçilseydi Apple ile 2003'te bu kârlı anlaşmaya imza atmayacaktı. Eğer iki dönem üst üste Beyaz Saray'da kalmayı başarabilmiş olsaydı 8 senede 3.2 milyon dolarlık bir kazancı olacaktı. Yarattığı manevi sıkıntıyı bilemeyiz ancak seçim malubiyetinin Al Gore'un cüzdanına yaradığı muhakkak.

        Apple hisselerini alması son dönemde Al Gore'un iş dünyasındaki yeteneklerini gösterdiği ikinci işlem oldu. Ay başında El Cezire Al Gore'un ortağı olduğu televizyon kanalını 500 milyon dolara satın aldı. Resmi olarak açıklanmadı ancak Al Gore'un bu satın almadan yaklaşık 70 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ