Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Zayıflama bantları toplatılıyor! - İş-Yaşam Haberleri

        EBRU ERDOĞAN-HABERTÜRK

        Sağlık Bakanlığı, adını kullanıp zayıflama bandı satanların yakalanması için soruşturma başlattı. Bir müfettişini görevli olarak İstanbul’a gönderen bakanlık, rapor hazırlayıp Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacak. Sağlık Bakanlığı’nın 2012’nin ikinci yarısından itibaren başlattığı obeziteyle mücadele, bazı uyanıklar tarafından pazarlama faaliyeti haline getirildi.

        Sağlık Bakanlığı Obezite Merkezi’nden aradığını söyleyerek vatandaşa telefonda 57 liraya zayıflama bandı satmaya çalışanları Habertürk gazetesi 26 Aralık’ta gündeme getirmişti. Bunun soruşturulması için bir ekip kuran bakanlık, bir müfettişini de İstanbul’a gönderdi. İstanbul’da incelemelerde bulunan müfettiş, topladığı bilgilerin ardından telefon operatörlerine başvurarak aramanın yapıldığı telefonun belirtilen dönemde kime ait olduğunu öğrenecek. Zayıflama bandının satışıyla ilgili vatandaşların hâlâ arandığını dile getiren Sağlık Bakanlığı müfettişi, şunları söyledi: “Ürünün ne olduğunu bilmiyoruz. Öncelikle bunu öğrenmemiz gerekiyor çünkü sağlığı tehdit edici bir ürün olabilir. Sonra satışı yapan firmaya ulaşacağız. Bu arada topladığımız bilgileri rapor haline getirip işlem yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”

        Habertürk, bakanlık adıyla zayıflama bandı satışını ortaya çıkarmıştı. Yetkililer kamu hizmetlerinin parayla yapılamayacağını ifade ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ