Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Erol Bilecik, indeks'te hisse satacak - İş-Yaşam Haberleri

        İndeks Bilgisayar'ın ana hissedarı ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, şirket sermayesindeki yüzde 20'ye denk gelen 11.2 milyon adet payı, hisse başına 4.35 TL'den MCI Management'a satmak için anlaştı. Buna göre, toplam satış bedeli 48.72 milyon liraya denk geliyor.

        Toplam 56 milyon lira sermayeli İndeks Bilgisayar'da yüzde 69.32 paya denk gelen 38.82 milyon adet hisseye sahip olan Erol Bilecik, şirketteki paylarının bir kısmının satışı ile ilgili MCI Management SA ile görüşmelere başladığını bu ay açıklamıştı.

        HİSSELER NE DURUMDA?

        Erol Bilecik'ten İMKB'ye yapılan ve KAP'ta yer alan açıklamaya göre, Orta ve Doğu Avrupa'da özellikle bilişim alanındaki firmalara uzun vadeli ortalık yapan MCI Management, Varşova borsasında işlem görmesinin yanı sıra, Polonya'nın en büyük IT distribütörü ABC Data'nın da yüzde 60 ortağı.

        MCI Management'ın ortak olduğu şirketlerle, İndeks Bilgisayar'ın global pazarlarda bilişim teknolojilerinden lojistik sektörüne kadar IT alanında işbirliği yapması planlanıyor. İndeks Bilgisayar hisseleri saat 11:06 itibarıyla yüzde 1.1 düşüşle 4.50 liradan işlem görüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ