Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Pet-shop'lar kapandı! - İş-Yaşam Haberleri

        Pet-shop'larda kedi-köpek ve tavşan gibi hayvanların satışını yasaklama kararı alan Kadıköy Belediyesi, yasağı uygulamaya başladı. 1 Nisan’da başlayan yasak kapsamında pet-shop'larda denetimler de başladı. Ekipler, satış yapan dükkanlardaki kedi ve köpeklere el koydu.

        Kadıköy Belediyesi, 3 Aralık 2012 tarihinde aldığı kararla önemli bir adım atmış, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Kadıköy sınırlarındaki pet-shoplarda kafes içinde sağlıksız koşullarda kedi-köpek ve tavşanların satışının yasaklanacağını duyurmuştu.

        Kararın yürürlüğe girmesiyle ekipler denetimlere başladı. Kadıköy’de bulunan 78 pet-shop’a denetim ekipleri giderek, tespitlerde bulundu. Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yasağa büyük oranda uyulduğu, daha önce uygunsuz koşullarda kedi-köpek sattıkları belirlenen 14 petshop’tan 4 tanesinin ise satışa devam ettiği belirlendi. Ekipler, Acıbadem’de bulunan bir pet-shop'raki kedi ve köpeğe el koyarak, barınağa aldılar.

        Canlı hayvanların pet-shop'larda günlerce hatta haftalarca vitrinlerde bekletildiğini, birçok doğal ihtiyacının karşılanmadığını, hayvanların bakımsızlık ve ilgisizlikten öldüğünü kaydeden, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Türkiye’de bu alanda ilk adımı Kadıköy Belediyesi’nin attığını belirtti. Yasağın 1 Nisan itibariyle başladığını ve geri adım atmayacaklarını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

        "Pet-shop'larda hayvanlar sağlıksız koşullarda satılıyordu. Yurt dışından yasal olmayan yollarla getirilen hastalıklı hayvanların aşı takvimleri tamamlanmıyor, bazı yavrular erken zamanda sütten kesilerek annelerinden ayrılıyor, pet -shoplar gece kapandığı için hayvanlar bütün gece yalnız bırakılıp açlığa terk ediliyordu. Buralarda satılmayan ya da satıldıktan sonra hastalanan birçok hayvan sokağa terk ediliyordu. Tüm bunların yanında bir canlının vitrinde hareketsiz, sağlıksız koşulda bekletilmesi dahi vicdanları sızlatıyor. Bu konuda ilk adımı biz attık. Meclis kararı çıkarttık ve 1 Nisan’da uygulamaya başladık. Yaptığımız denetimlerde pet-shop sahiplerinin büyük oranda yasağa uyduğu satıştan vazgeçtiğini gördük. Denetimlerimiz devam ediyor. Yasağa uymayanlara önce para cezası vereceğiz, devam ederlerse ruhsatlarını iptal edeceğiz. Bu konuda çok kararlıyız. Belediyemizin barınağında çoğu cins olan aşıları tamamlanmış, cipleri takılı birçok köpek var. Vatandaşlar isterlerse bunları ücretsiz olarak sahiplenebilirler. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ