Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Kardemir lokomotif ve vagon treni üretecek! - İş-Yaşam Haberleri

        Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, 130 milyon dolarlık yatırımla vagon ve lokomotif tekeri üreteceklerini açıkladı.

        Kardemir A.Ş., bugün Karabük Üniversitesi'nin konferans salonunda 18'inci olağan genel kurul toplantısını yaptı. Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, toplantıda şirketin yatırımları hakkında bilgi verdi. Türk demir çelik sektörünün iyi bir noktaya geldiğini, Avrupa'da Almanya'dan sonra ikinci sırada olduğunu belirten Demirel, Karabük'ü raylı sistemlerin merkezi yapmak istediklerini söyledi.

        Demirel, hızlı trenler için ray ve makaslar ürettiklerini belirtti. Demirel, "En zor üretimlerden bir tanesi vagon ve lokomotif tekeridir. Bu tekeri Avrupa'da yapabilen iki tane ciddi şirket var, dünyada ise çok sayılıdır. Çeliği çok özeldir. Çelik temizliği olarak bu tekeri Türkiye'de yapabilecek tek fabrika Kardemir'dir. Bunun nedeni de bizim cevherden çelik yapıyor olmamız" dedi.

        Fadıl Demirel, Kardemir bünyesindeki Kardökmak'ın tesislerin yapımı için ihale yaptığını açıkladı. Demirel, "200 bin ton tekeri yapabilecek tesis kuruyoruz. İhalesi yapıldı, 5- 10 gün içerisinde karara bağlayacağız. Yaklaşık olarak 130 milyon dolarlık bir yatırım. Rayı yapıyoruz, tekeri yapıyoruz, makası yapıyoruz ve şimdi vagon da düşünelim dedik ve 11 tane vagondan iki tanesini bitirdik. Onun bütün ruhsatları, test sertifikaları alındı. Uluslararası donanıma çıksın diye uluslararası sertifikaları da alıyoruz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ