Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell'de yarın büyük gün! - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin en büyük cep telefonu grubu Turkcell'in kontrolü için uzunca bir süredir devam eden ihtilaf, İngiltere mahkemesinin salı günü vereceği karar nedeniyle kritik bir haftaya girdi. CNN TÜRK'ün haberine göre, Turkcell'in kaderi yıllardır Türkiye'nin en zengin adamlarından biri olan Mehmet Karamehmet ile Rus oligark Mikhail Fridman arasındaki savaşın sonucuna bağlıydı.

        Karamehmet Turkcell'in kontrolünün Çukurova Grubu'nda kalması, Fridman ise Alfa grubuna devredilmesi için mücadele etti. Bu kavga salı günü İngiltere Danışma Meclisi'nin (UK Privy Council) alacağı kararla son bulması bekleniyor. Mahkeme, Çukurova'nın 1.4 milyar dolarlık borcunu ödeyemediği için kaybettiği hisselerini Alfa'dan nasıl geri alabileceğine dair bir karar alacak.

        Ancak mahkemenin ocak ayında Çukurova'nın hisselerini geri almaya hakkı olduğu yolunda verdiği karardan bu yana bir başka önemli gelişme daha meydana geldi; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Turkcell'in yönetimini ele geçirme olasılığı doğdu. Alfa ve İskandinav ortağı Telia Sonera yıllardır Türk devletini kurumsal yönetim kurallarını birbiri ardına değiştirmek suretiyle Rus grubun Turkcell'in kontrolünde daha fazla söz sahibi olma girişimlerini engellediği gerekçesiyle şikayette bulunuyordu.

        Ancak bu yıl TMSF'nin 2000-2001 yıllarındaki bankacılık krizi sırasındaki borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle Çukurova'nın varlıklarına el koyması, Ankara ve Karamehmet arasında gizli bir anlaşma olduğu yolundaki izlenimi ortadan kaldırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ