Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dev servet nereden çıktı? - İş-Yaşam Haberleri

        Körfez ülkeleri arasında en büyük servet fonuna Suudi Arabistan'ın sahip olduğu ortaya çıktı. Krallığın fon hacmi 641 milyar dolara ulaşırken Birleşik Arap Emirlikleri'nin yönettiği devlet fonunun değeri 397 milyar doları buldu. Yerel medyanın Moody's yatırımcılar servisine dayanarak verdiği habere göre servet fonunda üçüncü sırada 395 milyar dolar ile gelen Kuveyt'i 175 milyar dolarlık fonu yöneten Katar takip etti. Umman'ın servet fonunun değeri 14 milyar dolar, Bahreyn'in ise 11 milyar dolar olarak tahmin edildi.

        Raporda, Körfez ülkelerinin yönettiği servet fonlarının petrol fiyatlarının 2009'dan bu yana toparlanmasına paralel olarak büyüdüğü ifade edildi. Son iki yılda ortalama petrol varil fiyatı 110 dolar civarında seyrederken 2001-2010 yılları arasındaki ortalama fiyat 55 dolar civarındaydı.

        Altı üyeli Körfez İşbirliği Konseyi'nin sahip olduğu servet fonlarının toplam değerinin 2012 sonu itibariyle 1.6 trilyon dolara ulaştığı ve bu rakamın 2007 sonunda 1 trilyon dolarda kaldığı belirtildi.

        Küresel fonların toplam değeri 5.2 trilyon doları bulurken Körfez'in payının yüzde 32,6 olduğu tahmin ediliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ