Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dikkat yarın son gün! - İş-Yaşam Haberleri

        Tarımsal desteklemelerle ilgili haklarında ödeme yasağı konulan çiftçilerin, yasağın kaldırılması için müracaat yapacakları süre yarın bitiyor.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal desteklemeler ile ilgili olarak; devam eden her türlü inceleme, idari ve adli soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar, destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla koyulan ödeme yasakları, blokeler, ödemelerin durdurulması, ödemelerden men ve benzer sebeplerle haklarında ödeme yasağı konulan çiftçilerin, Bakanlık İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri için tanınan sürenin yarın sona ereceğini açıkladı.

        Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yapılan çiftçi müracaatları, Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerince yapılacak incelemelerde gerçek üretim yapıldığına dair bulgu ve emarelerin bulunması halinde sonuçlandırılacak, kanunda öngörülen şartları sağlayan çiftçilere destekleme ödemeleri yapılacaktır.

        Uygulamalar için öngörülen süreler kanun ile belirlenmiş olup, Bakanlığımızca süre uzatımı yapılması mümkün olmadığından, çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması bakımından süresi içerisinde Bakanlığımız İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.”

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ