Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Almanları korku sardı! - İş-Yaşam Haberleri

        Merkezi Frankfurt'ta bulunan ve dünyada 12 havalimanının işletmesini yapan Fraport'un Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schmitz, "Frankfurt Avrupa'nın en önemli aktarma noktalarından biri. İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı bize bu konuda rakip olacak. Doğu'ya uçuşlarda önemli aktarım merkezi İstanbul olacaktır" dedi.

        IC Holding ve Almanya merkezli Fraport'un Antalya Havalimanı'nı işlettiği ortak şirketi ICF’nin Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schmitz, 10 bin çalışanın 1100'ünün Türk olduğunu söyledi. Alanın geçen yıl 500 bin uçak ve 58 milyon yolcu ağırladığını kaydeden Schmitz, 2 milyon metreküp de kargo taşındığını açıkladı.

        Fraport Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Genel Müdür Dirk Schusdziara, Güvenlik Danışmanı Natık Canca ve Kurumsal İletişim Şefi Tuğba Soğukpınar, Frankfurt Havalimanı içerisindeki Fraport'un genel merkezine bir grup gazeteci ile geldi.

        DOĞAL AKTARIM MERKEZİ

        Fraport Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schmitz, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı'nın kendilerine rakip olacağını vurgularken, “Doğu'ya olan transferlerdeki ekonomik ağırlık oraya doğru kayacaktır. İstanbul doğal bir aktarma merkezi olacaktır. THY’nin bu agresif büyüme planları da bunu destekleyecektir. Frankfurt ve İstanbul arasında yolcu açısından bu anlamda rekabet olmayacak ama genel olarak elbette aynı karakterlerde havalimanları olacağı için şüphesiz bir rekabet olacaktır" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ