Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Körfez ülkelerinden ortak vize uygulaması - İş-Yaşam Haberleri

        Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)'nin Avrupa'daki Schengen vizesine benzer ortak vize sistemine 2014'ün ortalarında geçmeyi planladığı bildirildi. Böylece yabancı işadamı ya da turistler ortak vize ile Körfez ülkelerinin herhangi birisine seyahat imkanına kavuşacak.

        Arab News'in haberine göre KİK Ticaret ve Endüstri Odaları Genel Sekreteri Abdül Rahim Hasan El Naki, Körfez içişleri bakanlarının projenin detayları üzerinde çalıştığını ve ortak vize ile hem turizm hem de ticaretin daha da canlanacağını ve bürokratik gecikmelerin önüne geçileceğini söyledi.

        El Naki, otomatik sistem ile üye ülkelerin birbirine bağlanacağını ve Körfez'e iş ve turizm amacıyla gelen ziyaretçi sayısının artmasıyla bu projenin ayrı önem kazandığına dikkat çekti. Yetkili, Körfez ülkelerini projeyi hızlandırmaya çağırdı. Ortak vize ile Körfez ülkelerinde çalışan 15 milyon yabancı işçinin diğer üye ülkelere ziyareti de kolaylaşacak.

        Kaynaklara göre altı ülkedeki yabancı işçiler toplam nüfusun yaklaşık yüzde 31'ini oluşturuyor. En çok yabancı Ortadoğu'nun en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan'da çalışıyor. Bu yıl içerisinde kaçak işçi sayısını azaltmak için harekete geçen Krallık'taki yabancı işçi sayısı 9 milyonu aşıyor. Körfez İşbirliği Konseyi'ne üye olan ülkeler ise Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ