Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Bakırköy 46 mühürlendi! - İş-Yaşam Haberleri

        ÜNSAL EREKE / HT GAZETE

        17 Aralık'ta başlayan operasyonda gözaltına alınan isimlerden Ali Ağaoğlu'na sorula sorulardan biri olan 1 milyar dolarlık Bakırköy 46 projesi, mahkeme tarafından durduruldu. Ağaoğlu itiraza hazırlanıyor.

        Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınıp 3 gün sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'na ait gözaltı sırasında da kendisine hakkında soru sorulan 1 milyar dolarlık Bakırköy 46 projesi, İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla durduruldu.

        Bakırköy 46 projesi hakkındaki şikayeti, projenin tadilat planlarına yapılan donatı alanlarını azaltıcı, yapı yoğunluğunu artırıcı ve ulaşımı engelleyici, tarihi yarımada siluetini etkilediği iddiasıyla Bakırköy Belediye Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmıştı.

        GEREKÇE YÜKSEKLİK

        Mahkeme tarafından salı günü belediyeye gönderilen kararda donatı alanlarının yüzde 12 oranında azaltıldığının saptandığı, konut alanlarında öngörülen 70 metrelik irtifa ile tarihi kent merkezi görünümünü olumsuz etkilediği ve alınan kota göre 63 metreyi geçmemesi gerektiği halde planların 70 metrelik bir yükseldiği öngörüldüğüne yer verildi.

        "HOŞ BİR OLAY DEĞİL"

        Karar hakkında yorum yapan Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46 projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme tabi olduğu için özel proje alanı olarak belirlenen bir proje olduğunu hatırlatarak, "Belirlenen kanunda özel proje alanlarına yönelik olarak bir yürütmeyi durdurma kararı verilmesi mümkün değil.

        Ancak şu anda genel olarak sapla saman birbirine karışmış durumda. Maruz kaldığımız olay hoş bir olay değil. Ben hayatım boyunca ifade vermiş birisi değilim. Bu nedenle olayı kabul ediyoruz ve yasal hakkımızı kullanıp pazartesi günü karara itiraz edeceğiz" dedi.

        KARTAL'DAKİ PROJE OCAK AYINA ERTELENDİ

        Operasyon nedeniyle morali bozulan Ağaoğlu, Kartal projesini de yavaşlattı. Hemen başlatılması planlanan Kartal projesi için Ağaoğlu, "Önümüzde DAP Yapı ile birlikte hayata geçireceğimiz bir Kartal projesi var. Bakırköy 46'daki karara itiraz ettikten sonra gücümüze bağlık olarak burada gelecek ay faaliyete geçmeyi planlıyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ