Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bülent Arınç'ın asgari ücret açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Yarın açıklanması beklenen 2014 yılı asgari ücreti ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, asgari ücretin mümkün olduğunca yüksek tutulması konusunun prensip olarak kabul edildiğini söyledi.

        3 ÇOCUK YAPANLAR...

        2013 yılının son Bakanlar Kurulu, geçen hafta gerçekleşen kabine revizyonu ardından 8 yeni bakan ve bir yeni başbakan yardımcısıyla ilk kez toplandı. Yaklaşık 5.5 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yapıyor. İşte Arınç'ın asgari ücretin yanı sıra 3 çocuklu ailelerle ilgili de bir açıklama yaptı...

        Arınç konu hakkında şunları söyledi: "Sayın Faruk Çelik, iş hayatımızı ilgilendiren konular üzerine sunum yaptı. İçlerinde taşeron işçilerimizi de alan fevkalade önemli konular vardı. Bu konular da yakın zamanda Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Asgari ücrete ilave olarak da, bildiğiniz gibi 4 çocuğu olanlar sıfır vergiye tabii idi. Bunu üç çocuklulara değiştirmek suretiyle, 40-50 liraya yaklaşan bir gelir elde edebilecekler. Ama bu kanun ile olabilecek, kanun maddesi ilave edilebilecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ