Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bazı ülkelerde yaşayan insanlar, diğerlerine göre daha şanslı. Zira bu ülkeler diğerlerine göre daha iyi yaşam standartlarına sahip. Ortalama ömrün daha uzun olan bu ülkelerin vatandaşları, refah düzeyi daha yüksek bir yaşam sürüyor. OECD ülkeleri arasınd - İş-Yaşam Haberleri
        1

        EKONOMİ SERVİSİ

        Bazı ülkelerde yaşayan insanlar, diğerlerine göre daha şanslı. Ortalama ömrün daha uzun olan bu ülkelerin vatandaşları, dünyanın geri kalanına göre refah düzeyi daha yüksek bir yaşam sürüyor. OECD ülkeleri arasında yapılan bir araştırmada 2014'ün en yaşanılabilir ülkeleri sıralandı. Belirli ölçütlere göre 10 üzerinden puanlar verildi. İşte o ülkeler:

        2

        İNGİLTERE (10 üzerinden 7.56 puan)

        Diğer Avrupa ülkelerine oranla daha düşük işsizlik seviyesi ve yüksek gelir düzeyine sahip İngiltere, yaşam standartları en yüksek ülkelerden biri. Bozulmamış tarihi yapısı, temiz kentleri (Londra hariç) ve muhteşem doğası ile İngiltere en yaşanılabilir ülkeler arasında ilk 10'da.

        3

        İZLANDA (10 üzerindn 7.56 puan)

        İşte huzurun tek adresi! Buzulları, volkanları ve sıcak su gayzerleri ile ünlü bu ada ülkesi, harika doğasıyla turistlerin gözdesi. Suç oranının oldukça düşük olduğu İzlanda, eğitim seviyesi en yüksek ülkelerden biri.

        4

        HOLLANDA (10 üzerinden 7.59 puan)

        Yel değirmenleri ve laleleriyle ünlü Hollanda, Avrupa'nın refah seviyesi en yüksek ülkeleri arasında üst sıralarda. Finansın merkezi olarak da bilinen Hollanda, gelir seviyesinin yüksek olması sebebiyle yabancı göçmenlerin yoğun olarak rağbet ettiği ülkelerden.

        5

        DANİMARKA (7.66 puan)

        Rahat yaşamak istiyorsanız, araştırmalara göre dünyanın en mutlu insanları olarak bilinen Danimarka sizin için ideal ülke olabilir. Avrupa'nın en az çalışma saatlerine sahip yerlerinden biri olan Danimarka, kendinize bolca vakit ayırabileceğiniz iyi bir yaşam sunuyor. Fakat yasalarından dolayı bu ülkenin vatandaşlığına geçmek neredeyse imkansız.

        6

        ABD (7.66 puan)

        Dünyanın en güçlü ekonomisi, son zamanlarda gösterdiği finansal gelişmelerle vatandaşlarının refah düzeyinde önemli bir artış sağladı. Özellikle izlenen para politikaları sayesinde istihdam artarken, işsizlik oranı oldukça düştü.

        7

        İSVİÇRE (7.85 puan)

        İsviçre denince akla Alp Dağları, çikolata, saatler ve bankacılık sektörü ile güçlü ekonomisi gelir. Bu güçlü ekonomisi sayesinde vatandaşları oldukça yüksek yaşam standartlarına sahip. Zira Zürih ve Cenevre, dünyanın en yaşanabilir ilk 10 kenti arasında. Ayrıca ülkenin ekonomik durumu Avrupa Birliği'nden daha iyi durumda olduğu için İsviçre bu organizasyona üye değil.

        8

        NORVEÇ (7.88 puan)

        İşsizlik sorunu dünya genelinde önemli bir sorun iken Norveçliler bu sorundan uzun zamandır bir haber! İşsizlik oranı en düşük ülkelerden biri olan sevimli İskandinav ülkesi, bu durumu dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden biri olmasına ve güçlü ekonomisine borçlu. Norveç'in de İsviçre gibi ekonomisinin daha iyi olması sebebiyle AB üyeliğini reddettiğini hatırlatalım.

        9

        KANADA (7.91 puan)

        ABD'nin kuzey komşusu olan Kanada, en güvenli ülkeler arasında. Nüfusun sadece % 1.3'ü, geçen yıl herhangi bir adli olaydan dolayı mağdur olduğu gerekçesiyle polise başvurmuş. Ayrıca geçtiğimiz yıl 2. sıraya düşene kadar Vancouver, uzun yıllar boyunca dünyanın en yaşanabilir kenti seçilmişti.

        10

        İSVEÇ (7.95)

        Vikingler diyarı olarak da bilinen İsveç'te akademik eğitim almış insan oranı, çoğu ülkenin lise mezunu oranından daha yüksek. İyi bir üniversite eğitimi almak istiyorsanız, yabancı öğrencilere kapısını daima açık tutan İsveç üniversiteleri birinci tercihiniz olabilir. Zira İsveç, eğitimin yanında iş olanaklarıyla da çok cazip.

        11

        AVUSTRALYA (7.95)

        Dünyanın en yaşanılabilir ülkesi, sanıldığının aksine kuzey coğrafyasından oldukça uzakta. Kangurular ülkesi olarak bilinen güney yarım küredeki Avustralya, geçtiğimiz yıl insani gelişmişlik indeksinde birinci sıraya yerleşmişti. Ülkenin en büyük 2. şehri olan Melbourne ise dünyanın en yaşanılabilir kenti ünvanına sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ