Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:08:40 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Egeli hazır giyim ihracatçıları, 2014 yılına ihracat rekoruyla girdi - İş-Yaşam Haberleri

        Dövizdeki kur artışı hazır giyim ürünlerine yaradı. Egeli hazır giyim ihracatçıları, 2014 yılına yeni bir rekorla girdi. Ocak ayında 124 milyon 904 bin dolarlık ihracat yapan eden Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHGKİB), aylık bazda tarihinin en yüksek rakama imza attı. Birlik, 2014 Ocak ayında ihracatını, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 15 arttırdı. Bu artışta, döviz kurlarındaki yükseliş etkili oldu.

        Döviz kurlarındaki değişimin hazır giyim ihracatını olumlu etkilediğini belirten EHGKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, geçen ocak ayında 125 milyon dolara dayanan ihracatlarını önümüzdeki aylarda tekrarlayarak, 2014 yılını 1,5 milyar dolarla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Egeli hazır giyim ihracatçılarının pazar faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kızılgüneşler, "Ana ihraç pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerinde yürüttüğümüz Turkish Fashion Break (TFB) organizasyonları, diğer pazarlarda yürüttüğümüz ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları ihracat rakamlarımızın artmasında etkili oluyor. İhracat rakamlarına baktığımızda özellikle Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya ve Danimarka, ihracatımızdaki en büyük pazarlar olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor." dedi.

        AVRUPALI İTHALATÇILAR UZAKDOĞU'DAN TÜRKİYE'YE YÖNELDİ

        Avrupalı ithalatçıların stok maliyetini azaltmak istediğini vurgulayan Kızılgüneşler, "Avrupalı alıcılar, sipariş verdikten iki hafta sonra ürün teslim edebilen Türk hazır giyim ihracatçılarını, Uzakdoğulu tedarikçilere tercih ediyor. Türk hazır giyim sektörü, hızlı teslim yanında dünyada moda akımlarına uygun ve kaliteli koleksiyonlarıyla öne çıkıyor. Sektör olarak tasarıma yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ