Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Kariyer için öğrenilmesi gereken 8 dil - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Dünya küçülüyor, ülkeler birbirlerine daha bağımlı hale geliyor. Böyle bir ortamda yeni diller öğrenmek, bu ülkelerle kurulacak bağlantılarda hayati bir önem arz ediyor. Peki ama hangi dilleri öğrenmek kariyeriniz için daha yararlı, hangi diller gelecek vaat ediyor? İşte kariyer için öğrenilmesi gereken 8 dil...

        2

        RUSÇA- 160 milyon insanın anadili
        Rusya, yeni yatırımlara ve iş olanaklarına açık bir ülke. Fakat Rus iş adamları genellikle iyi bir İngilizce konuşamıyor. Çünkü çok fazla İngilizce bilmiyorlar ve çoğu sadece Rusça konuşabiliyor. Tabii ki tercüme de bir seçenek fakat bu dili öğrenmek pazarda başarılı olmak için çok daha etkili olabilir.

        3

        FRANSIZÇA - 74 milyon insanın anadili
        Fransızca, iş dünyasında başarılı olmak için öğrenilmesi gereken önemli bir dil. İngilizce'nin bugünkü konumuna gelmesinden önce tüm dünya için ortak dil olan Fransızca, bugün de dünyanın çeşitli bölgelerinde yaygın olarak kullanılıyor. Dünya genelinde yaklaşık 335 milyon insan tarafından konuşulabilen Fransızca, Fransa'nın yanında Akdeniz'de ve eskiden Fransız kolonisi olan çoğu Afrika ülkesinde de hala konuşuluyor. Bu sebeple Fransızca bilmek bu ülkelerle kurulacak bağlantılarda önemli bir etken olacaktır.

        4

        JAPONCA - 127 milyon insanın anadili
        Teknoloji deyince ilk akla gelen ülkelerden olan Japonya'nın resmi dili olan Japonca'yı öğrenmek önümüzdeki yıllar için çok yararlı bir yatırım olabilir.

        5

        PORTEKİZCE - 202 milyon insanın anadili
        İspanyolca kadar büyük bir etkiye sahip olmayan fakat benzerlikler taşıyan Portekizce, 200 milyonu aşkın nüfusa sahip Brezilya'nın resmi dili. Dünyanın 7. büyük ekonomisi konumunda olan Brezilya'da ve toplamda 7 ülkede resmi dil olan Portekizce'yi konuşabilmek, iş yaşamında büyük bir kitleye ulaşabilmek için önem arz ediyor.

        6

        ARAPÇA - 223 milyon insanın anadili
        Yaklaşık 27 ülkenin resmi dili olan Arapça, özellikle Ortadoğu'da iş yapan kişiler için oldukça gerekli bir dil. En büyük ihtraçat pazarlarından biri olan Ortadoğu'da Arapça konuşabilmek büyük bir artı.

        7

        İSPANYOLCA - 406 milyon insanın anadili
        Amerika'da en çok konuşulan 2. dil olduğu göz önünde bulundurulursa İspanyolca, özellikle Amerika'da kariyer düşünenler için mutlaka göz önünde bulundurulmalı. ABD'nin yanı sıra yaklaşık 20 ülkede resmi dil olan İspanyolca, bu ülkelerde iş yapmak isteyenler için de önem arz ediyor.

        8

        MANDARİN ÇİNCESİ - 935 milyon kişinin ana dili
        Yaklaşık olarak 1 milyon insanın konuştuğu Mandarin Çincesi, Çin'in yanında Tayland, Malezya, Singapur, ve Filipinler gibi ülkelerde de önemli ve etkili bir dil. Birçok şirketin Çin'de uzun vadeli yatırımlarının olduğu düşünülürse Mandarin Çincesi bu dili bilen kişilere gelecekte iş sağlayacaktır.

        9

        İNGİLİZCE - 365 milyon insanın anadili
        İngilizce ABD, İngiltere, Avustralya ve Hindistan'da dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde iş yaşamında kullanılan bir dil. İstatistiklere göre ise dünya genelinde yaklaşık 300 milyon insanın 2. dili ingilizce.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ