Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Emeklilik yaşı için bekleyenler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler - İş-Yaşam Haberleri
        3

        Bu kapsamdaki yaklaşık 5 milyon kişinin en düşük prim tutarı olan aylık 42 lira ödemesi gerekiyor. Bunun için sosyal güvenlik alanında yeni bir torba yasa teklifi hazırlanacak. Gelir testine giren ve düşük gelir aldığını belgeleyenlerin primlerini devlet üstlenecek.

        KİMLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK?

        4

        BAĞ-KUR'LULARA KOLAYLIK

        Torba yasada Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlara da kolaylık sağlanacak. 2 ayrı düzenleme üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki uzun süredir ödenmeyen Bağ-Kur borçları için geçerli olacak.

        5

        24 aydan fazla süredir Bağ-Kur prim borcu olanların borcu ve buna karşılık borçlu oldukları döneme ilişkin sigortalılık bilgileri de silinecek.

        6

        YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI

        Borcunu ödeyip Bağ-Kur’luluk hakkını devam ettirmek isteyenlere de borç yeniden yapılandırma imkanı sunulacak. Bir diğer düzenlemede de, Bağ-Kur prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti olmayanlar için gündeme gelecek.

        7

        Buna göre, halen 60 gün prim borcu olanlar sağlık hizmeti alamıyor. Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi de seçenekler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ