Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Fenerli patronlardan kıyak! - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL-EKONOMİ

        Ferudun NİĞDELİOĞLU-SPOR

        Tahvil ihracı için SPK’dan şartlı onay alan Fener’e, sarı-lacivert renklere gönül veren patronlar destek çıktı. Ferit Şahenk, Ali Koç ve Nihat Özdemir’in de aralarında bulunduğu işadamları 40 milyonluk kısmı göğüsledi

        İki yıl önce yaptığı 100milyon liralık tahvil ihracının geri ödemesini 4Mart’ta yapmak zorunda olan Fenerbahçe’nin imdadına yine sarı lacivertli kulübe gönül veren patronlar yetişti. Sarı Kanaryalar, iki yıl önceki tahvil ihracının itfası öncesinde yeniden 100 milyon liralık ihraç için perşembe günü talep toplamaya başlarken, Fenerbahçeli işamadamları Ferit Şahenk, Ali Koç, Nihat Özdemir başta olmak üzeremevcut ve eski bazı kulüp yöneticilerinin ihracın 40milyon liralık kısmını göğüslediği öğrenildi. Adı geçen işadamı ve yöneticilerin kulübe iki yıl daha destek çıkma kararı aldığı ve ilk tahvil ihracından kalan 40 milyon TL’lik paylarını perşembe günü başlanan tahvil satışına eklettirdikleri ifade edildi. Tahvil ihracında kalan 60milyon liralık tutarın ise çoğunluğu nitelikli yatırımcı (1milyon lira ve üzerinde serveti olan kişiler) olmak üzere bireysel yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

        20 ŞUBAT’TA TALEP TOPLAMAYA BAŞLANDI

        20 Şubat Perşembe günü talep toplamaya başlanan tahvil ihracında aracılığı Deniz Yatırımve Ziraat Yatırımyaparken, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de satışın içinde olduğu belirtildi. Bilindiği gibi Fenerbahçe yönetimi toplam200milyon lira tahvil ihracı için SPK’ya başvurmuştu. SPK ise Fenerbahçe’nin 200milyon liralık tahvil ihracına da izin vermiş ancak, bu tahviller için bir bankadan garanti alması şartı getirmişti. Yani Fenerbahçe eğer tahvillerin vadesi sonunda ödeme yapamazsa, bankanın ödeyeceğine dair garanti istemişti. Bunun üzerine de Fenerbahçe yönetimi ihraç tutarını 200 milyon liradan 100milyon liraya indirdi.

        25 ŞUBAT'TA TESLİM EDECEK

        Büyük çoğunluğu satılan tavhil ihracının kesin sonuçlarının listesinin 25 Şubat günü SPK’ya teslim edileceği öğrenildi

        TAHVİLİN GETİRİSİ HAZİNE FAİZİ + 3.5 PUAN OLACAK

        Fenerbahçe Sportif’in ihraç edeceği 2 yıl vadeli, 100 milyon TL nominal tutarlı tahviller 3 ayda bir kupon ödemeli ve değişken faizli olacak. Tahvil ihracının yatırımcıya getirisi ise iki yıl vadeli gösterge Hazine tahvilinin getirisinden 3.5 puan daha fazla olacak. Hazine tahvilinin faizinin % 10.89 olduğu göz önüne alındığında, Fenerbahçe tahvili yatırımcısına getirisi yüzde 14.39 olacak.

        Şahenk, Fenerli Sow’un 11 milyon Euro’luk bonservisini de ödemişti

        İşadamı Nihat Özdemir uzun süre Fenerbahçe yöneticiliği yaptı.

        Eski yönetici Ali Koç, önceki ihraçta da destek çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ