Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mustafa Koç, senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem verdiklerini söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem verdiklerini belirterek, "Ülkemize güvenmeye ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

        Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 25. Vergi Haftası kapsamında düzenlediği törende en çok vergi veren mükellefler ödüllendirildi. 2012 yılının Gelir Vergisi rekortmenleri arasında yer alan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Suna Kıraç İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Kıraç adına ödülü kızı İpek Kıraç aldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Mustafa Koç, uzun yıllardır Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden mükellefler arasında Koç Ailesi üyelerinin ilk sıralarda yer aldığını ve bundan mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, vergi vermeye ve değer yaratmaya devam ediyoruz. Koç Topluluğu'nun kurucusu merhum Vehbi Koç, vergi gelirlerinin artabilmesi amacıyla vergi ödeyenlerin isimlerinin açıklanmasının yararlı olacağını belirtmişti. Vehbi Koç'un ısrarları 1964 yılında karşılık buldu ve Vergi Usul Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle vergi ödeyenlerin listeleri açıklanmaya başlandı. Koç Topluluğu Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 9,4'ünü karşılıyor, 2012 yılında Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 5 mükellef Koç Ailesi üyelerinden oluşuyor. Hem Türkiye'nin hem de Koç Topluluğu'nun geleceği için hedefimizde daima üretim ve yatırım var. Ne mutlu ki, senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem veriyoruz. Ülkemize güvenmeye ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ