Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İngiltere, yabancı zenginlere açık artırmayla vize dağıtacak. - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz yetkililer, ülkeye gelmek isteyen yabancı zenginlere açık artırmayla vize satma fikrini gözden geçiriyor. Vize için artırmanın açılış fiyatı ise 4 milyon dolar olarak planlanıyor.

        İngiltere Göçmen Bürosu'ndan yetkililer, dünyada eşi görülmemiş bir uygulamayı hayata geçirmeyi teklif etti. Buna göre İngiltere, yabancı zenginlere açık artırmayla vize dağıtacak. Teklif edilen programa göre, 4 milyon dolardan başlayacak açık artırmadan elde edilecek gelirler eğitim ve sağlık harcamalarına aktarılacak. Açık artırma sonucu verilecek vizenin özellikleri ve süresine dair ise detaylı bilgi verilmedi. Planı eleştirenlere göre böylesi bir uygulama, uzun dönemde İngiliz ekonomisine ne katkı getireceği belli olmayan zenginlerin ülkeye dolmasına neden olabilir.

        YATIRIM YAPAN VATANDAŞLIĞI ALIYOR

        CNBC'ye göre ise, İngiltere'nin bu son adımı, bazı ülkelerin uyguladığı benzer politikaların yasal çerçeveye oturtulmuş hali. Özellikle Rusya ve Çin'deki zenginler, servetlerini koruyabilmek için Batılı ülkelere göç ediyor. Batılı ülkeler ise yanlarında belli miktarda para getiren bu kişilere vize vermekte kolaylık sağlıyor. Avustralya örneğinde, sicili temiz olan kişiler yanlarında 5 milyon dolarlık yatırım getirdikleri takdirde ülkenin "yatırımcı vizesi"nden yararlanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ