Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Louise Asher, THY'nin Melbourne'e direkt uçuş yapmasının yararlı olacağını belirtti - İş-Yaşam Haberleri

        Avustralya'nın Viktorya Eyaleti Hükümeti İnovasyon ve Turizm Bakanı Louise Asher, Türk Hava Yolları'nın (THY) Melbourne'e direkt uçuş yapmasının ilişkilerin gelişmesi açısından yararlı olacağını belirterek, "Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde, THY'nin Melbourne'e direkt uçuş yapması, bulmacadaki eksik parçanın tamamlanması manasına gelecek" dedi.

        Avustralya'nın Viktorya Eyaleti'nin yatırım olanaklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Asher, az nüfusları olduğunu ve bu nedenle yabancı yatırımcı gelmesinden memnuniyet duyacaklarını anlattı.

        Bunun her iki tarafın da yararına olacağını belirten Asher, ilk olarak turizm açısından yabancı yatırımcılara orada pek çok iş fırsat bulunduğunu ve yabancıların açtığı pek çok iş yerinde de Avustralyalılar'ın istihdam edildiğini söyledi.

        Avustralyalılar'ın da Türkiye'de çeşitli yatırım alanlarında faaliyet gösterebilmelerini amaçladıklarını, Viktorya Eyaleti'nin Başkenti Melbourne'de, Avustralya'da yaşayan Türk sayısının yarısı kadar yaklaşık 36 bin Türk vatandaşı bulunduğunu belirten Asher, dolayısıyla iki ülke arasında halihazırda bir ilişkinin olduğunu vurguladı.

        'THY DİREKT UÇUŞU 2 ÜLKE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRİR'

        THY Genel Müdürü Temel Kotil ile dün bir toplantı yaptıklarını anlatan Louise Asher, "Temel Kotil'e THY'nin direkt Melbourne'e uçmasından büyük keyif alacağımızı söyledik. İki ülke arasında direkt uçuşlar başlarsa, Melbourne'ü ziyaret etmek isteyen Türkler ve Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen Avustralyalılar ile iş adamları için hayat daha da kolaylaşacak" dedi.

        Katar, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Orta Doğu merkezli havayolu şirketlerinin Melbourne'e direkt seferi olduğunu, bu sayede iş ve turizm imkanlarının önemli şekilde arttığını belirten Asher, "Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde, THY'nin Melbourne'e direkt uçuş yapması, bulmacadaki eksik parçanın tamamlanması manasına gelecek" dedi.

        İki ülke ilişkilerinin gelişmesi için gerekli unsurların başında direkt uçuşların geldiğinin altını çizen Asher, şunları kaydetti:

        "Bir ülkenin elinde bir ürün var ve diğer ülke bunun farkında ve bu ürüne sahip olmak istiyorsa, bu durum iki ülke arasındaki iş ilişkilerini artırır. Viktorya Eyaleti, yüksek kaliteli eğitim ürünleriyle dünya çapında üne sahip. Aslında eğitim bizim bir numaralı ihraç kalemimiz. Viktorya Eyaleti'nin eğitim kalitesinin kalitesi bilindikçe, bu Türkiye'deki eğitim kurumlarının daha fazla ilgisini çekecektir. Yatırım yapmak ve işini oraya taşımak isteyenler için vize programlarımız var. Bunun için kesin bazı kriterlerimiz var. İşsizler için eğitim programları bulunuyor. Ayrıca genç insanların iş dünyasında yer alabilmeleri ve kamu işlerine girmek isteyenler için de programlarımız var."

        Melbourne'de iyi şekilde entegre olan 36 bin Türk'e karşı olumlu bir hava olduğunu dile getiren Asher, Türk yatırımcıların ve Türk vatandaşlarının ülkelerine gelmelerinden memnuniyet duyacaklarını yineledi.Asher, "Viktorya'da çok güzel yatırım olanakları var. Avustralya'ya ve Viktorya'ya gelecek Türkler'in önce neler yapabileceklerinin farkında olmaları gerekir. Şirketlerin, üretimlerinin Avustralya'da pazarının olup olmadığını da bilmeleri gerekir. Doların yüksek olması olumsuz bir etken. Avustralya'daki maaşlar da yüksek bu da yatırımcılar için olumsuz bir etken olabilir. Riskleri değerlendirmeleri ve pazara ona göre girmeleri lazım ama bizim herkese kapımız açık" değerlendirmesini yaptı.

        'ÇANAKKALE ZAFERİ 100. YIL ETKİNLİKLERİ'

        Bakan Asher, Türk vatandaşlarını, turizme katkısı ve Türk yatırımcılarını da iş fırsatları açısından ülkelerinde görmekten memnun olacaklarını vurgulayarak, "Viktorya'yı Türkiye'den 2 bin 900 turist ziyaret ediyor. Bu düşük bir rakam. Melbourne çok etkileyici ve kozmopolit bir şehir. Burada pek çok güzel restoran var. Melbourne'e yakın mesafede pek çok bölgesel alan var. Buralarda penguenleri ve kanguruları görebilirsiniz. Spor açısından ise pek çok tenis turnuvası düzenleniyor. Melbourne'de çok sayıda yapılabilecek aktivite var" dedi.

        Gelecek yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olduğu için Türkiye'de Avustralya, Avustralya'da da Türk yılı olarak etkinlikler yapılacağını aktaran Asher, bu sayede iki ülke arasındaki farkındalığın daha da artacağını ve bu etkinliğin oluşturacağı turizmin iş alanına da yansımasını umduğunu dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ