Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Binlerce kadına yeni gelir kapısı! - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Turkcell, mikrokredi kullanmış 68 bin kadın girişimciye yeni gelir seçeneği sunacak.5 ilde başlayan pilot uygulama tüm ülkeye yayılacak ve kadınlar TL kontör satıp yüzde 5 gelir elde edecek.

        Turkcell, Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında mikrokredi alan 68 bin kadının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacıyla ek gelir getirici faaliyette için projeye özel ürünler tasarlandı. Kadın girişimciler kendilerine özel tasarlanan TL dakika veya TL kontör kartlarını satarak aile bütçelerine katkıda bulunma imkanı yakalıyor. Projenin pilot uygulaması, Aralık 2013'te Diyarbakır, İzmir, Eskişehir, İstanbul ve Aydın olmak üzere 5 ilde başladı. Yoğun ilgi görmesi ve başta Diyarbakır'da olmak üzere yüksek satış rakamlarına ulaşılması sonucunda Ocak 2014'te Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın (TİSVA) faaliyet gösterdiği 60'a yakın şehre yayıldı. Model kapsamında kısa süre zarfında kadınların kart siparişi 15 bini geçti. Paketlerin fiyat aralığı 12 ila 20 TL arasında değişiyor. Örneğin 20 TL'lik ürün, bayilerden yapılan 20 TL'lik yüklemeye eşdeğer. Ödenen 20 TL her yöne dakika, SMS ya da mobil internet için kullanılabiliyor. Kadınlar her karttan yüzde 5'e yakın birikim elde edebiliyorlar.

        TEMİNAT DA İSTENMİYOR

        Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Bu uygulama Türkiye'de sektörümüzde bir ilk niteliği taşıyor. Ülkemizde farkındalığın artmasını ve sosyal işletmecilik modellerinin yaygınlaşmasını Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye için diliyorum" dedi. TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz Akgül projedeki yeni açılımla ilgili olarak, "Mikrokredi, pazarlama, eğitim ve teknoloji desteğinin ardından şimdi de girişimci kadınlarımızdan hiçbir teminat istemeden onlara sürekli gelir elde etme fırsatı sunulmuş oldu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ