Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Mercer dünyanın en pahalı şehirlerini belirledi - Haberin Var Mı? Haberleri
        1

        Uluslararası İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması "Mercer" dünyanın en pahalı şehirlerini belirledi.

        2

        İşte dünyanın en pahalı şehirler sıralaması

        3

        1- Luanda

        13

        Economist Intelligenc'ın yaptığı araştırmaya göre ise;

        Economist Intelligence Unit'in yaptığı son araştırmaya göre, Singapur dünyanın en pahalı şehri olarak kaydedildi. Dünya genelinde 131 şehri kapsayan çalışmada, yaşam giderlerini belirlemek için 400'den fazla kategorideki fiyatlar ele alındı.

        14

        EIU'nun araştırmasında Singapur'un listenin ilk sırasında yer almasında, otomobil fiyatlarının, fahiş ruhsat ücretleriyle beraber oldukça yüksek olması ve buna bağlı olarak genel ulaşım maliyetlerinin fazlalığı etkin rol oynuyor.

        15

        Buna göre, Singapur'da araç edinme ve genel ulaşım maliyetlerinin New York'tan 3 kat daha fazla olduğu görülüyor. Araştırmada, doğal kaynaklarının olmayışı, su ve enerjide dışa bağımlı oluşu da Singapur'u en pahalı kılan etkenlerden biri olarak yer alıyor.

        16

        Dışa bağımlılık, su ve diğer faturaların kabarık gelmesine yol açıyor. Dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında ilk 5'te Singapur'dan sonra Paris, Oslo, Zürih ve Sidney yer alıyor. Listenin son 5'inde ise Cezayir, Bükreş, Panama, Cidde ve Riyad bulunuyor.

        17

        EIU'nun dünya genelindeki pahalılık araştırması yılda iki kez yayınlanıyor. Araştırmada, gıda, giyim, ev gereçleri, konut kirası, ulaşım, özel okul ve enerji faturalarını da kapsayan 160 ayrı ürün ve hizmetten oluşan 400 maddelik fiyat listesi üzerinde çalışma yapılıyor.

        18

        Singapur dışında yaşamak için en pahalı şehirler şöyle sıralanıyor; Paris, Oslo, Zürih ve Sidney yer alıyor. Tokyo, 2014 en pahalı kentler sıralamasında ilk 5 kent arasında yer almadı. Ancak, yiyecek fiyatlarının pahalı olması nedeniyle hala dünyanın en pahalı kenti olma unvanını muhafaza ediyor.

        19

        Listede 2. sırada olan Fransa'nın başkenti Paris, Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasında bulunuyor

        20

        Paris özellikle yüksek kira bedelleri ile dikkat çekiyor. Kiranın yanında yeme içme de oldukça pahalı. Banliyöleri ile beraber nüfusu 10 milyonu aşan Paris dünyanın en pahalı şehirlerinden biri.

        21

        Norveç'in başkenti ve en büyük şehri Oslo, aynı zamanda şehrin bulunduğu eyaletin de adı. Kopenhag,ve Stockholm'nin ardından İskandinavya'nın dördüncü büyük şehri. Dünyanın en pahalı şehirleri arasında üçüncü sırada.

        22

        Çikolatalarıyla ve finans sektörüyle ünlü Zurih, İsviçre'nin en büyük kenti. Fakat kentin başka bir ünü de dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olması.

        23

        Liman girişinde Sidney, Avustralya'daki en eski yerleşim merkezlerinden biri. Ülkenin ekonomik dahil her açıdan merkezi.

        24

        Dünyanın insani gelişmişlik endeksi ve yaşam standartı en yüksek şehirlerinden biri olan Sydney, buna karşın dünyanın en pahalı şehirlerinden biri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ