Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Baka Mehmet Şimşek, işsizlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        İşsizlik 2013’te yüzde 9.7’ye yükselirken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İşini kaybedenden çok piyasaya yeni girenlerin iş bulamaması nedeniyle işsizlik cüzi bir şekilde yukarı doğru yükseliş eğiliminde” dedi.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2007 yılından bu yana Türkiye'nin dünyada en fazla istihdam yaratan ülke olduğunu hatırlatarak, söz konusu dönemde 4.8 milyon kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. İşsizlik rakamlarına da dikkat çeken Şimşek, "İşini kaybedenden çok, piyasaya yeni girenlerin iş bulamaması nedeniyle işsizlik de çok cüzi bir şekilde yukarı doğru yükseliş eğiliminde" dedi. Seçim bürosu açmak ve Adana vergi rekortmenlerine ödüllerini vermek için Adana'ya gelen Şimşek, Mısır Çarşısı'nda esnafları ziyaret etti. Şimşek, burada yaptığı açıklamada "IMF, OECD ve İLO tarafından açıklanan rakamlara göre 2007 yılından bu yana yani küresel kriz döneminde dünyada en fazla istihdam yaratan ülkelerin başında geliyoruz. 4.8 milyon insana, kardeşimize iş bulmuşuz. Bu bir rekordur. Türkiye'nin nüfusu genç. Çalışma çağındaki nüfus hızla artıyor. İş gücüne katılım oranı son yıllarda yükseldi. Türkiye genç bir nüfusa sahip ve doğal olarak daha fazla insan iş arıyor” diye konuştu.

        'HERKES İŞİNİ YAPMASI GEREK'

        En ufak bir belirsizlikte faizler yükselirken, yatırımın ötelendiğini söyleyen Şimşek, “Herkesin Türkiye'nin istikrarını zedelemeden işini yapması gerekiyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ