Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Cimbom yöneticilerini kur çarptı, Galatasaray’ın kur farkı zararı yaklaşık 42 milyon TL - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT EKONOMİ

        Galatasaray’da ikisi mali işlerden sorumlu olmak üzere dört yönetici görevden alındı. Yönetimin bu kararında, kurda yaşanan yükselişe karşın bilançonun hedge edilmemesi nedeniyle oluşan yüksek kur zararının etkili olduğu öğrenildi.

        Döviz kurlarında yaşanan hızlı artış futbol kulüplerinin bilançolarında ağır tahribat yaratırken, Galatasaray'da 4 yöneticiyi de koltuğundan etti. Sarı Kırmızılı kulübün önceki gün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Mali İşler Direktörü Sedef Hacısalihoğlu, Mali İşler ve Kurumsal Hizmetler Direktörü Kadri Çıtmacı, İnsan Kaynakları Direktörü Hülya Tekin ve Stat Müdürü Yıldırım Ören görevden alındı. Görevden almaların gerekçesi olarak performans düşüklüğü gösterildi. Mali işlerden sorumlu iki üst düzey yöneticinin görevden alınmasının nedeni ise kurda yaşanan hızlı yükselişe karşın bu yöneticilerin bilançoyu hedge etmemesi olduğu öğrenildi. Geçen haftalarda Galatasaray’da genel koordinatör olarak atanan Faruk Işık'ın yaptığı incelemelerde, kulübün kurdaki oynaklığa karşın hedge edilmediğini gördüğünü (korunmadığı) ve Başkan Ünal Aysal ile görüşüp bu iki isimle yollarını ayırdığı belirtildi.

        Giderlerinin büyük bölümü Euro ve dolar cinsinden olan dört büyüklerin, döviz kurlarındaki hızlı yükselişten dolayı kur zararı yazdıklarını Habertürk Gazetesi 26 Ocak’ta okurlarına duyurmuştu.

        KUR ZARARI 42 MİLYON TL

        Galatasaray’da son açıklanan 30 Kasım 2013 tarihli 6 aylık bilançoya göre, 108.8 milyon dolar ve 51.8 milyon Euro döviz açık pozisyonu bulunuyor. 30 Kasım'da dolar kurunun 2.02, Euro'nun 2.75 TL olduğu göz önüne alındığında dünkü kurlar itibarıyla Galatasaray’ın kur farkı zararı yaklaşık 42 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Galatasaray’ın bilançosunda en büyük gider kalemlerinin başında futbolcu ödemeleri geliyor. Futbolcuların tamamına yakınının sözleşmeleri ise Euro cinsinden.

        ‘KIRMIZI ŞEYTANLAR’IN YÜZDE 2.4'ÜNÜ ABD'Lİ BARON ALDI

        ABD'li yatırım firması Baron Capital, İngiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden Manchester United'ın 151 milyon dolar değerindeki yüzde 2.4 hissesini New York Borsası'nda satın aldı. Kırmızı Şeytanlar lakaplı futbol kulübünün sadece yüzde 10'u halka açık. Geriye kalan yüzde 90 hisse ise ABD'li Glazer Ailesi'nin elinde bulunuyor. Önceki gün Manchester United'ın Nike ile 10 yıllık forma sponsorluğu için 1 milyar dolarlık anlaşma imzalayacağı ileri sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ