Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Galatasaray 2.5 milyon doları 'su'dan çıkartacak! - İş-Yaşam Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM / HT GAZETE

        Cimbom, Galatasaray Adası’ndan yılda en az 2.5 milyon dolar kazanmanın peşinde. Yönetim, Mehmet Koçarslan’ın Suada ismiyle işlettiği ve yılda 400 bin dolar ödediği adayı yeniden kiralamak için yetki istiyor

        Galatasaray yönetimi, İstanbul Kuruçeşme’deki Galatasaray Adası’nı reklamgelirleri dahil, yıllık en az 2.5milyon dolar gelir getirecek şekilde kiralamak için 6 Nisan’da yapılacak Yıllık Olağan Genel Kurul’da yetki isteyecek. ‘Suada’ ismiyle mülkü 2006’dan beri işleten Mehmet Koçarslan ile davalık olan kulübün YönetimKurulu Üyesi Ebru Köksal, henüz başka bir kiracıyla görüşülmediğini belirterek, “Netleşmiş bir anlaşma yok. Geleceğe dair planlama yetkisi talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

        ‘GİT DERLERSE BIRAKIP GİDERİZ’

        Galatasaray Adası’ndaki sözleşmesinin 2015 sonunda biteceğini dile getiren işletmeci Mehmet Koçarslan da kulüple yaşanan tahliye davasının işletme lehine sonuçlandığını hatırlatarak, “Yasal süreç bir şekilde hep devamediyor. Tahliye söylentileri yüzünden düğün, davet organizasyonları ve turist grupları almakta zorlanıyoruz. Zaten çalışmakta sıkıntı çekiyoruz” dedi.

        Kulübe yıllık 400 bin dolar ödediğini söyleyen Koçarslan, şöyle devametti: “Sadece kira olarak bakılırsa çok az. Ancak biz buraya 13 milyon dolar yatırımyaptık ve henüz bu parayı geri almadık. Topal ördek gibi hembiz zarar ettik, hem kulübe faydası olmadı. Yönetimle sorunumuz yok. Bizimdışımızda gelişmeler oluyor. Böyle bir karar almışlar, saygı duyarız. Kulüp çağırır,mantık çerçevesinde görüşürüz. Galatasaray’da aklıselimhep galip gelir. Bırak git derlerse, oturur konuşur, bırakıp gideriz. Ama umudumu hep korudum.”

        RİVA YETKİSİNİ 2016'YA KADAR UZATMAK İSTİYOR

        Olağan Genel Kurul gündemine alınan konulardan biri de kulübün İstanbul Riva’daki arazisi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 2011’deki Olağanüstü Genel Kurul’da aldığı yetkiyi Mayıs 2016’ya kadar uzatmak istiyor. Bu anlamda, yönetim kurulu, araziye yönelik satış, ipotek, proje geliştirme konuları da dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir yetkilendirilme talebiyle üyelerin karşısına çıkacak

        ‘EKMEĞİMLE RENKLERİM ARASINDAYIM’

        Galatasaray Kongre Üyesi olduğunu hatırlatan Koçarslan, “Burada yılda 45 gün iş yapılıyor. Bakım maliyeti ise bu boyutta bir tekne kadar. Ne olacağını bilemiyorum. Ekmeğimle renklerim arasında sıkıştım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ