Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BDDK'nin merkezi İstanbul oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) teşkilat, işleyiş, yönetim, görev, yetki ve sorumlulukları belirlendi. Buna göre, kurumun merkezi artık İstanbul oldu ancak merkezin İstanbul'a taşınmasına ilişkin iş ve işlemler tamamlanıncaya kadar kurumun merkezi Ankara olmaya devam edecek. Kurum ayrıca, düzenlemekle görevli olduğu alanın yoğun olduğu illerde sayısı ikiyi geçmemek kaydıyla Bakanlar Kurulu kararıyla temsilcilik açabilecek.

        GÖREV YERLERİNİ DE BELİRLEYECEK

        BDDK Başkanı, kurum personelinin görev ve yetki alanı ile hizmet birimlerinin be görev yerlerini belirleyecek. Kurumun ana hizmet birimleri, Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanlığı, Denetim Daire Başkanlıkları, Düzenleme Daire Başkanlıkları, Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanlığı, Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Risk Yönetimi Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Uygulama Daire Başkanlıkları ile Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı oldu. Kurumun Danışma birimi Hukuk İşleri Daire Başkanlığı, Yardımcı Hizmet birimi ise Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak belirlenirken, yönetmelikle söz konusu daire başkanlıklarının görevleri de belirlendi.

        Yönetmelik kapsamında sınırları açıkça belirtilmek şartıyla, Başkan ve başkan yardımcıları yetkilerinin bir kısmını daha alt kademelere devredebilecek. yetki devrinin yapılmış olması, devredenin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak. Yönetmelikle ayrıca, 28 Aralık 2005 tarihinde yürürlüğe konulan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Teşkilat Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ