Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bir CEO'nun maaşı, yeni mezun 13 çalışana denk geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'de bir CEO'nun maaşı, yeni mezun 13 çalışanın aldığı ücrete denk geliyor. Danışmanlık şirketi Towers Watson'ın araştırmasına göre Türkiye'de CEO veya tepe yöneticilerin aldığı maaş, üniversiteden yeni mezun olan çalışanların 13 kat üzerinde. Avrupa'da bu fark 4 ila 6 kat arasında değişiyor.

        ORTA KADEMEDE DURUM NASIL?

        Türkiye'de yeni mezun çalışanların maaşı orta kademe yöneticilerin arasında 2,9 kat bulunuyor. Onu 2,7 ile Birleşik Krallık, 2,6 ile İtalya, 2,1 ile Fransa, 1,9 ile Almanya, 1,7 ile İsviçre ve Norveç takip ediyor. Towers Watson'ın araştırması her ülkedeki vergi yükümlülüklerini ve yaşam maliyetlerini de temel alarak çalışanların maaşlarının alım güçleri arasındaki farklılıkları da ortaya koyuyor. Verilere göre bir yeni mezun ile orta seviye bir profesyonelin alım güçleri arasındaki fark Türkiye'de 2,8. Bu rakam Fransa'da 2, Birleşik Krallık'ta 1,9, Almanya'da 1,7, İsviçre'de 1,6.

        Towers Watson Ücret Araştırmaları Yöneticisi Kerem Tuzlacı, şirketlerin orta ve uzun vadeli hedeflerinin hayata geçirilmesi adına önemi bulunan tepe yöneticileri çekmek ve elde tutmak için tek baz ücrete bağlı sonuçlara varılmaması gerektiğini belirtiyor ve "Söz konusu hedeflerle uyumlu farklı ödül ve yetenek yönetimi programlarının uygulamaya geçirilmesi önem taşıyor. Bu bağlamda, ülkemizde yönetim kurullarının gündeminde üst düzey yöneticilerin toplam ödül paketlerinin yeniden yapılandırılması ve uzun vadeli teşvik planlarının kurgulanmasının ilk sıralarda yer almaya başladığını görüyoruz." diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ