Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Danıştay, Swissotel'i alan Hüsnü Özyeğin’in “itiraz dilekçesini zamanında vermediği gerekçesiyle” reddederek ihaleyi iptal eden kararı onadı - İş-Yaşam Haberleri

        Swissotel ve arazisini satın alan işadamı Hüsnü Özyeğin’e Danıştay’dan “kötü haber” geldi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Özyeğin’in şirketinin “422 milyon TL” ile kazandığı Swissotel ve arazisi ihalesini eksik rekabet nedeniyle iptal etmişti. Özyeğin’in şirketi Anadolu Japan Turizm A.Ş. yerel mahkemenin kararına Danıştay’da itiraz etti. Danıştay 13. Dairesi, Özyeğin’in şirketinin “itiraz dilekçesini zamanında vermediği gerekçesiyle” reddederek yerel mahkemenin ihaleyi iptal eden kararını onadı.

        ÜST KULLANIM HAKLARINA SAHİPTİ

        Danıştay’ın kararında “Yerel mahkemenin kararının 12 Temmuz 2012’de Özyeğin’in şirketine tebliğ edildiğine; şirketin mahkemenin iptal kararına 7 Eylül 2012’ye kadar yapması gereken başvuruyu 23 Kasım 2012 tarihinde (tebliğden 130 gün sonra) yaptığına” dikkat çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Ekim 2009’da satış kararı alınan Swissotel ve arazisi için 2010’da 420 milyon lira muhammen bedelle çıkılan ihaleyi Hüsnü Özyeğin’in aynı zamanda otelin kiracısı durumunda olan şirketi, Anadolu Japan Turizm tek katılımcı olarak katıldı. İhaleyi, işadamı Hüsnü Özyeğin’in patronu olduğu Fiba Holding’e ait olan Anadolu Japan Turizm 422 milyon TL’ye kazandı.

        Firma aynı zamanda 15 Şubat 2032 tarihine kadar otelin üst kullanım haklarına sahipti. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Serdar Bayraktar, Hakkı Sağlam ve Tuncer Özyavuz’un açtığı davada İBB ve Özyeğin’in şirketi Anadolu Japan Turizm, davaya müdahil olup, meclis üyelerinin davayı açma yeterliliklerinin olmadığını ve belirlenen muhammen bedelin üstünde satış yapıldığını belirterek mahkemenin davayı reddetmesini istedi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ise satışta rekabet koşullarının oluşmadığına karar vererek ihaleyi iptal etti. İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin kararını Özyeğin’in şirketi temyize götürdü. Danıştay 13. Dairesi Özyeğin’in şirketinin başvurusunu “süresinde yapılmadığı” gerekçesiyle reddederek yerel mahkemenin kararını onadı. Danıştay 13. Dairesi’nin 11 Kasım 2013 tarihli kararı Mart 2014’te tebliğ edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ