Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fenerbahçe, Kalamış Yat Limanı ihalesine giriyor, kalamış yat limanı için Fenerbahçe Spor Kulübü şartname aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin en önemli ve büyük marinalarından biri olan Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirme süreci başlarken, taliplilerin sayısı arttı. Koç Holding bünyesinde işletilen marina ile 8 firma ilgilenirken, 30 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek ihaleye katılmak için Fenerbahçe Spor Kulübü de şartname aldı.

        Aziz Yıldırım, bu konuyla ilgili daha önce ihaleye gireceklerini açıklamış ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından bu eleştirilmişti. Sözcü'nün haberine göre Yıldırım da Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda “Kalamış’ta ihale yapılacak. Bu ihalede Kalamış’ta yat limanı yapılacak. Ben çıkarmıyorum, devlet bunu ihaleye çıkaracak. Ben de böyle bir projenin içinde yer almak istedim. Koç grubu ile Ferit Şahanek ile görüştüm. ‘Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe’ye de katkı olsun’ dedim. ‘Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?’ Ben yapmadım kardeşim siz ihaleye çıkartıyorsunuz ben giriyorum” ifadesini kullanarak Başbakan’a cevap vermişti.

        TEKLİFLER 12 MAYIS’A KADAR TESLİM EDİLECEK

        Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait İstanbul’un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkiindeki Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı bir bütün halinde ve 30 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Doküman bedeli 20 bin lira, geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olarak belirlenen ihalede, teklifler 12 Mayıs 2014 saat 17.00’ye kadar elden teslim edilecek. “Pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecek ihale, komisyonca gerekli görüldüğü takdirde pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ