Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Ünal Aysal, Yavuz Barlas'a konuştu - İş-Yaşam Haberleri

        Yavuz BARLAS / HT EKONOMİ

        Londra’daki maç öncesi kısa bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal ise bedelli sermaye artırımı konusunda SPK’nın kararını şöyle değerlendirdi: “24 Şubat’ta Sermaye Piyasası Kurulu’na evrakları ilettik. Bize sunulan şartlara itiraz etmeyeceğiz. Ben asker çocuğuyum. Devletle sataşmam. İstenenlerin hepsini yapacağız.”

        Türkiye’deki tüm kulüplerin sermaye yapısının sağlıksız olduğunu iddia eden Aysal, sermaye artırımı konusunda kendilerinin önüne taş koyanların da Galatasaray içinden olduğunu ileri sürdü ve şöyle konuştu: “Bizim SPK ile olan sorunlarımızda kulüp içinde bazı grupların da dahli var.”

        Galatasaray’ın en kırılgan tarafı olarak gösterilen kısa vadeli borçları hakkında da konuşan Aysal, “Aslında bizim borçluluk yapımız hiç de kötü değil. Biz aldığımızda 350 milyon dolar olan borç şu anda 260 milyon dolar. Bundan henüz faturasını kesemediğimiz yani tahsilini yapamadığımız alacakları da ekleyince borç 115 milyon dolara kadar düşüyor. Önümüzdeki hafta bu borcu da uzun vadeye yayacağız. Görüşmelerimiz bitti gibi. 5-6 yıllık vadeye yayacağız borçları. Kısacası bir-iki aya çözmüş oluyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ