Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Aviva Sigorta, EMF Capital Partner liderliğindeki girişim sermayesine satıldı - İş-Yaşam Haberleri

        viva Plc , cazip gelir elde edeceği alanlara odaklanma stratejisinin bir parçası olarak Türkiye'deki elementer sigortacılık şirketi olan Aviva Sigorta A.Ş.'yı EMF Capital Partners liderliğindeki girişim sermaye ortaklığına satma konusunda anlaşmaya vardı.

        Aviva Sigorta tarafından KAP'a yapılan açıklamada, EMF Capital Partners'ın AB üyesi olmayan Doğu Avrupa ülkelerinde sigorta sektörüne odaklı girişim sermayesi ortaklığı olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada ise, söz konusu satış işleminin ardından Aviva Sigorta'nın ana hissedarının EMF New Europe Insurance Fund olacağı; FMO ve KFW DEG'in her birinin de eşit derecede azınlık payı olacağı belirtildi.

        Açıklamada, satışın Aviva'nın lider olduğu ve cazip gelir elde edebileceği alanlara odaklanma stratejisinin bir parçası olduğu ifade edilirken; EMF Capital Partners CEO'su Peter Lovas ise yaptığı değerlendirmede, söz konusu anlaşmanın EMF Türkiye stratejisinin ana adımlarından biri olduğunu söyledi. Açıklamaya göre, anlaşmanın yasal izinlerin ardından 2014'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Açıklamada ayrıca, Aviva'nın Türkiye'de Sabancı Holding ortaklığındaki hayat ve emeklilik şirketi Avivasa'nın bu anlaşmadan etkilenmeyeceği belirtildi. KAP'ta yer alan bilgiye göre, ödenmiş sermayesi 150 milyon lira olan Aviva'da, Aviva International Holdings yüzde 98.66 paya sahip. Şirketin yüzde 1.34 hissesi ise diğer hissedarların elinde bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ