Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 100 bin liradan az parayla ne iş kurabilirsiniz, az sermaye ile girişim fırsatları - İş-Yaşam Haberleri
        28

        14. Mobil çay konsepti

        Kiosk olarak adlandırılan küçük dükkanlar son yılların en popüler konsepti. Bu konseptlerde neredeyse her çeşit ürünü satmak mümkün. Bunların arasında çay, ıhlamur, bitki çayları gibi sıcak içecekleri bir arada sunan iş modelleri oldukça ilgi çekiyor.

        29

        Demlik ya da kupa standlarıyla farklı iş fikirleri geliştiren şirketler, hem yatırım maliyeti görece olarak düşük hem de kâr marjı yüksek bir girişim fırsatı sunuyor.

        30

        15. Kuruyemiş

        Türkiye'nin yıllık kuruyemiş tüketimi 500 bin ton, pazar büyüklüğü ise 3,7 milyar dolar. İç tüketimin yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bölümünü endüstriyel kuruyemişler oluşturuyor. 2014 yılında sektörün yüzde 3 büyüyeceği öngörülüyor.

        31

        Sektörün üretim anlamında en güçlü olduğu iller Gaziantep, Denizli, Bursa ve İnegöl. Son yıllarda açtığı perakende mağazalarla kurumsal bir kimlik kazanmaya başlayan kuruyemiş sektörü de franchising vererek büyüyen sektörlerden biri. Yatırım maliyeti 40 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ