Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Apple, 5 nisan'da zorlu center'da mağaza açıyor - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Zorlu Center'daki dükkan kiralarının indirime neden olan fakat uzun zamandır bir türlü açılamadığı için mağaza sahipleri arasında huzursuzluk yaratan Apple Store'un ne zaman açılacağını nihayet duyuruldu.

        Açılışı yılan hikayesine dönen mağaza, 5 Nisan Cumartesi saat 10.00'da Zorlu Center'da açılıyor.

        HABERTURK.COM olarak Apple Türkiye'den ulaştığımız bir yetkili Türkiye mağazasının 5 Nisan'da açılacağını belirterek ve Apple müşterilerinin mağaza ile ilgili detaylı bilgiye www.apple.com/tr/retail adresinden ulaşabileceğini ifade etti.

        İSYAN ÇIKARMIŞTI

        Açılışından bu yana bir çok sorunla boğuşan Zorlu Center'da Apple Store huzursuzluğu bir süredir devam ediyordu. Dükkanları işletme sahiplerine metrekare başına 120 euro gibi oldukça yüksek bir fiyattan kiralayan Zorlu Center, Apple mağaasının bir türlü açılamaması nedeniyle ziyaretçi sayısında istenilen seviyeyi de yakalayamamıştı. Bunun üzerine zor günler geçiren mağaza sahipleri isyan bayrağını çekmişti. Mağaza sahipleri ile Zorlu Center arasında yapılan anlaşmada gelecek yılki kiralar için 3 aylık indirim sözü verilmişti.

        Apple Türkiye mağazasının 5 Nisan'da açılması ile Zorlu Center'da ne gibi gelişmelerin olacağı merak konusu.

        YILAN HİKAYESİNE DÖNEN AÇILIŞ VE SON DARBE APPLE STORE'DAN

        Karayolları arazisi ihalesinin Zorlu tarafından kazanılmasından tam 7 yıl 5 gün, planlanan ilk açılış tarihinden ise 4 yıl sonra bugün bile halen Türkiye’nin en fazla tartışılan projelerinden biri olarak gündemde kalmayı başardı.

        Hemen hatırlatalım; Zorlu Center ilk olarak 2010 yılında yapmayı planladığı açılışı 2012 yılına erteledi. Sonra 2013 yılı takvime alındı. 15 Eylül’de yapılması planlanan açılış ise 10.10.2013’te gerçekleşti.

        Açılışına Başbakan’ın katılacağı duyurulan, fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un silüetine bozan yapılarla ilgili sert açıklamalarının ardından o dönem halen iskan belgesi alamadığı iddiaları nedeniyle Erdoğan’ın katılmadığı sessiz sedasız açılışından sonra bu defa Zorlu Center AVM’yi bekleyen tartışma bir türlü açılmak bilmeyen Apple mağazası olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ