Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İhsan Sabancı'nın evlilik dışı çocuğu Sevilay Sabancı, Hacı Ömer Sabancı'nın mirasına ortak oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Canan İSPİR / AHT SABANCI

        Sabancı Holding’in kurucularından Hacı Ömer Sabancı’nın 1979’da ölen oğlu İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen Sevilay Sabancı Çınar, dedesinden kalan mirasa ortak olmak için 2003’te mahkemeye başvurdu. Babasının yasal mirasçısı olduğunu, dedesinden kalan 1966 tarihli veraset ilamının iptal edilip yenisinin hazırlanmasını istedi.

        Davalılardan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise üvey kardeşine davayla yanıt verip babasının 1967 yılında nüfusuna kaydedilmesi için imzaladığı belgedeki imzanın sahte olduğu iddiasıyla ‘nüfus kaydı terkini’ (kayıt silinmesi) talep etti. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun ‘İhsan Sabancı’nın el ürünüdür’ raporuyla davanın reddine karar verildi.

        ATLI KÖŞK’TEN PAYINA DÜŞENİ İSTEDİ

        Veraset ilamı devam ederken Çınar, Adana ve İstanbul’da bulunan miras mallarla şirkete ortak olmak için davalar açtı. Çınar 2009’da, kendisinin bilgisi olmadan Atlı Köşk’ün tapu üzerinden Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’ye satıldığını kaydetti. Davacı, halen müze olarak kullanılan taşınmaza ihtiyati tedbir konulduktan sonra tapu kayıtlarına isminin eklenmesini ya da hissesi oranında payına düşen miktarın kendisine ödenmesini istedi. Mahkemelerin karar için beklediği veraset ilamı geçtiğimiz günlerde hazırlandı.

        Adana 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin gerekçeli kararında Hacı Ömer Sabancı’nın toplam 21 vârisi bulunduğu ve mirasının 1152 hisse olduğu belirtildi. Davacı Çınar’ın, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan üvey ablası Güler Sabancı ile 36’şer hisseyle aynı oranda mirastan hak elde edeceği kaydedildi. Yargıtay onadığı takdirde Çınar, Hacı Ömer Sabancı’nın mirasından pay alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ