Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Hüsnü Özyeğin, Çin'de açtıkları Star Mall Alışveriş Merkezi'ne Simit Sarayı'nı getiremediklerini söyledi. - İş-Yaşam Haberleri

        Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Çin'de açtıkları Star Mall Alışveriş Merkezi'ne Simit Sarayı'nı getiremediklerini söyledi.

        DEİK ve TÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' seminerinde gazetecilerle sohbet eden Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, holding yatırımlarına illişkin açıklamalarda bulundu. Özyeğin, Çin'in Shenyang şehrinde yaptıkları ve yaklaşık 300 milyon doları bulan Star Mall Alışveriş Merkezi'nin ardından yatırımlarını beklemeye aldıklarını söyledi. Özyeğin, "Şimdi biraz bekliyoruz. Bir alışveriş merkezi yapmayı şu anda düşünmüyoruz. Bunu fulleyip üzerinden biraz zaman geçsin istiyoruz" dedi.

        'SİMİT SARAYI'NI GETİREMEDİK'

        Özyeğin, Çin'e çok Türk perakendecisi getiremediklerini belirterek, "Ben bunun için çok uğraştım. Çünkü Çin'in Türk perakendecileri için çok büyük bir pazar olduğuna inanıyorum" dedi. Özyeğin, "Biz oraya Simit Sarayı'nı getiremedik ama bir Türk girişimci, Ata Holding Yönetim Kuurlu Başkanı merhum Ertuğrul Kurdoğlu, Çin'de Burger King'in yarısını alarak mağazamıza getirdi" diye konuştu. Rusya'da da faaliyet gösteren bazı deri perakendecilerinin de Çin'de, Star Mall'da şube açacakları bilgisini veren Özyeğin, henüz herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığını söyledi. Özyeğin, "Türk perakendecileri dışarıya yeni yeni açılıyolar. Türk markaları Turquality’den sonra hızlanmaya başladı. Dolayısıyla Çin’e de gelirler. Çin’de bir Zara, bir H&M, bunlar yılda 100 mağaza açıyorlar. Bizim perakendecilerimiz onlardan daha az başarılı değil. Burada da üretip orada satarlar, orada da üretip orada satarlar. Louis Vuitton Marks&Spencer’dan önce geldi Çin’e. Ben şahsen Türk perakendecilerin her ülkede rekabet edebileceğine inanıyorum. Türkiye’de artık yeter derecede bayağı bir tecrübe kazandılar. 15 sene önce Türk perakendecisi diye bir şey yoktu. Bir Galeria vardı bir de Akmerkez vardı" diye konuştu. Marks&Spencer markasıyla Ukrayna'ya gittiklerini hatırlatan Özyeğin, "Orada da sorun var. Biz küçük nüfuslu yere gitmek istemiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ