Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Vialand Tema Park'a 40 milyon dolarlık oyuncak - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Gürsoy Group ve Via Properties tarafından Eyüp’te geçen yıl mayıs ayında faaliyete geçen Vialand Tema Park, kış döneminin ardından 40 milyon dolarlık iki dev yeni üniteyle sezonu açtı.

        3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan ve dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4’üncü roller coaster’ı olan ‘Nefeskesen’ ile Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini tam 146 insansı robotla anlatan ‘Fatih’in Rüyası’yla ünite sayısı 33’e ulaşan Vialand’a yıl sonuna kadar 30 milyon ziyaretçi bekleniyor. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, toplam 650 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve AVM, otel ile eğlence merkezinden oluşan Vialand Entegre Perakende Konsepti’nin yaklaşık 250 milyon dolarının Tema Park’ı kapsadığını belirtti.

        BİNENLERE 4G KUVVETİ UYGULAYACAK

        Türkiye’nin bulunduğu bölgenin eğlencesine talip olduğunu belirten Alişoğlu, “Avrupa’nın en çok tercih edilen ilk 3 tema parkından biri olarak bu konuda bir Türkiye markası yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Alişoğlu, Vialand içinde bu yıl Nefeskesen’i hizmete soktuklarını belirterek, “Zeminden 70 metre yüksekliğinde 660 metre burgulu ve ters dönüşlü ray hattı bulunuyor. Ünitede ziyaretçilere Formula 1 araçları ve F16 uçaklarında rastlanan 4G basınç kuvveti ile heyecanlı anlar yaşatacağız” diye konuştu. AVM ve Tema Park’ta toplam ziyaretçi sayısını iki katına çıkaracaklarını söyleyen Alişoğlu, “Yabancı ziyaretçi hedefimiz ise bu yıl için 4.5 milyon kişi. İstanbul’a gelen her iki turistten birine talibiz. Yabancı misafirlerimizin yüzde 80’i Ortadoğu, yüzde 20’si ise Rusya ve Balkanlar’dan gelecek” dedi. Alişoğlu, 65 metrekare büyüklüğündeki 101 odalı otelin ise haziran açılacağını söyledi.

        1 AYDA 64 BİN KİŞİ ONLİNE BİLET ALDI

        ‘www.vialand.com.tr’ internet sitesinde başladıkları bilette erken rezervasyon sisteminin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Alişoğlu, “1 ay içerisinde 4 bini yıllık kart olmak üzere toplamda 64 bin bilet satışı gerçekleştirdik. Emekliler için çocuk fiyatı uygulanacak. Bununla birlikte engelliler de refakatçileriyle birlikte Vialand’a ücretsiz olarak girebilecekler” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ