Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Galatasaray Sportif'in sermaye artırımı sonuçlandı - İş-Yaşam Haberleri

        Galatasaray Sportif'in sermaye artırımı sonuçlandı. Tahsisli alım imkanı tanınan hissedarların sadece yüzde 12.6'lık kısmı alım yaparken, kulübe 9.9 milyon TL'lik kaynak girişi oldu. Kalan hisse ise Dernek'in oldu.Galatasaray Sportif AŞ'nin bedelli sermaye artırımı ile ilgili detaylar netleşti. Sermaye Piyasası Kurulu'nun tahsisli satış hakkı tanıdığı küçük yatırımcıların ne kadarının kulüpten hisse aldığı ise bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama ile kesinleşti.

        Buna göre, küçük yatırımcılar 22.41 TL baz fiyat üzerinden 439.584 adet hisse alımı gerçekleştirdi.

        Böylelikle katılım miktarı yüzde 12.6 ile sınırlı kaldı ve toplamda 9.9 milyon TL'lik alım gerçekleşmiş oldu.Böylece Galatasaray yönetiminin elindeki hisse oranı sermaye artırımı öncesine göre ciddi şekilde yükselmiş oldu.Yatırımcıların alma hakkı bulunan hisse adedi 3 milyon 463 bin adetken, bunun çok daha düşük bir kısmı Galatasaray Sportif hisseleri ile yola devam etme kararı almış oldu.

        Yatırımcıların tümünün sermaye artırımına katılmak istemesi halinde kulübe girecek kaynak 77.6 milyon TL olacakken, şimdi bu rakam 9.9 milyon TL'de kaldı.Ancak buna karşılık, Galatasaray Sportif borçlarının önemli bir kısmından kurtulmuş olurken, Dernek'in sahip olduğu hisse miktarı da ciddi şekilde yükselmiş oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ