Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Kemerköy-Yeniköy santralleri için 6 yatırımcı grubu teklifte bulundu. - İş-Yaşam Haberleri

        Kemerköy ve Yeniköy santralleri için açılan ihaleye 6 teklif geldi. Santrallerin özelleştirilmesi için aralarında Park Holding ve Limak'ın da olduğu altı katılımcının teklif verdi. Yeniköy-Kemerköy termik santrali için son teklif verme süresi 24 Ocak'tan 10 Nisan'a ertelenmişti.

        Özelleştirme İdaresi Başkanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Özelleştirme kapsam ve programında bulunan; Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait; Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait; Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar, Yeniköy Linyitleri İşletmesi'nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ile Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların "Satış" yöntemi ile İlgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirme ihalesine 10.04.2014 tarih, saat 17:00'ye kadar başvuran katılımcılar aşağıda belirtilmiştir."

        Teklif veren yatırımcılar şöyle:

        -Park Holding A.Ş.

        -Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.

        –Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu

        -Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

        -Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

        -IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

        -Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ