Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Maliye tablet bilgisayarlı yoklama memurları ile denetim yapacak - İş-Yaşam Haberleri

        ugüne kadar e-fatura ve e-defter gibi bir çok alanda, yapılan iş ve işlemleri fiziki ortamdan sanal ortama taşıyan Maliye Bakanlığı, yoklama sisteminde de yeni bir düzenlemeye gidiyor.

        Bakanlık, Elektronik Yoklama Sistemi (e-yoklama) ile her türlü uyumsuzluk durumuna hızlı ve etkili bir şekilde müdahale imkanı sağlanmasını, mükellefe ait istenilen bilgilere her noktadan anlık olarak ulaşılabilmesini ve daha etkin bir yoklama sistemi oluşturulmasını amaçlıyor.

        KLASİK ANLAYIŞIN DIŞINDA

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, e-yoklama sisteminin, klasik yoklama anlayışının oldukça dışında olduğunu söyledi. Yeni sistemle tüm sürecin elektronik ortamda yürütüleceğini ve yoklama işleminin, tablet gibi mobil cihazlarla yerine getirileceğini anlatan Şimşek, "Yeni kuracağımız Elektronik Yoklama Sistemi ile denetim kanıtı niteliğindeki görsel verilerin dijital ortamda temini sağlanacak. Bu sayede, 3G teknolojisinin sunduğu mobilite ile de her türlü uyumsuzluk durumuna hızlı ve etkili bir şekilde müdahale imkanı sağlanacak, mükellefe ait istenilen bilgilere her noktadan anlık olarak ulaşılabilecek" dedi.

        ADIM ADIM TAKİP

        Şimşek, bunların dışında elektronik yoklama talebinde bulunan birimlerin, sahada yapılan işlemlerin her adımından sistem arayüzü sayesinde bilgi sahibi olabileceğini de belirterek, şunları kaydetti: "Bu bağlamda görevli personelin daha etkin, daha verimli hizmet üretmesini sağlamak amacıyla objektif bir şekilde performans ölçümü yapılabilecek. GPS teknolojisi ile de yoklama ve denetim personelinin hangi konumda olduğu görülecek ve istenirse görev güzergahı optimum bir şekilde belirlenebilecek. Böylece, denetim ve koordinasyonda etkinlik sağlanmış olacaktır. e-yoklama projesi kapsamında yoklama ve denetim faaliyetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli yapılabilmesi sağlanarak, vergiye gönüllü uyumu artırmak amacına ulaşmak için belirlenen elektronik ortamda verilen hizmetlerin kapsamı ve erişilebilirliği, ileri seviyede bilgi teknoloji sistemleri ve mobil araçlar kullanılarak artırılmış olacak."

        Maliye Bakanı Şimşek, sistemin kısa zamanda hayata geçmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, bir kaç aydır İstanbul'da pilot uygulamasına başlanan e-yoklama sisteminin, bu yılın son çeyreğine kadar kademeli olarak tüm vergi dairesi müdürlüklerinde kullanılmaya başlanacağı bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ