Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler AB üyeleri arasında en zor İngiltere vize veriyor. En fazla Almanya reddediyor. - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY / HT GAZETE

        1020 şirketle yapılan iş seyahati vizesi anketine göre AB üyeleri arasında en zor İngiltere vize veriyor. En fazla Almanya reddediyor. En kolay Yunanistan’dan alınıyor.

        Dünya Bankası, geçtiğimiz hafta açıkladığı AB Türkiye Gümrük Birliği Değerlendirmesi Raporu’nda en büyük 7 şehirde şirketlere yönelik gerçekleştirilen vize anketine yer verdi. İthalatla ihracat yapan 1020 şirketle yapılan ankette, çalışan ve yöneticilerinin iş sehayatleri için yaşadıkları vize sorunları araştırıldı. 1’den 5’e kadar yapılan puanlamaya göre şirketler, Avrupa’da 3.96’yla vizeyi en zor Avusturya ve İngiltere’nin verdiğini bildirdi.

        Bu iki ülkeyi Almanya, İspanya ve Hollanda takip etti. Şirketler vizenin en kolay alındığı Avrupa ülkesi olarak Yunanistan’ı görüyor. Ancak Yunanistan’ın da puanı 3.23 oldu. Ankete göre iş seyahati vizelerinde en yüksek ret oranları Almanya, Fransa ve İngiltere’ye ait. Ankete katılanlar Avrupa dışında iş seyahati amacıyla vize almanın en zor olduğu iki ülke olarak ABD ve Suudi Arabistan’ı bildirdi. İki ülkenin puanları sırasıyla 3.44 ve 3.37 çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ