Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İngiliz GlaxoSmithKline'nin adı yine rüşvet sıkandalına karıştı - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa'nın en büyük ilaç firmalarından İngiliz GlaxoSmithKline, yeni bir suçlama ile karşı karşıya. Daha önce Irak ve Çin'de de adı skandallara karışan firma, Polonya'da doktorlara rüşvet vermekle suçlanıyor.

        Çin'deki 320 milyon sterlini bulan rüşvet verme ve kurum içi cinsel ayrımcılıkla suçlanan şirket, yolsuzluğun üzerine gitme sözü vermesine karşın, Polonya'daki soruşturma haberiyle sarsıldı. GSK'nın 13 çalışanı Polonya mali ekipleri tarafından doktorlara astım ilacı Seredite'yi hastalara yazması için rüşvet vermekle suçlanıyor.

        BBC'nin Panaroma kanalında açıklama yapan Jarek Wisniewski isimli eski bir GSK çalışanı, "Her doktora ilacı reçeteye yazması ve tavsiye etmesi için 100'er sterlin veriyorduk" dedi. Ödenen miktarın yüz milyonlarca sterlini bulabileceği tahmin ediliyor.

        Olayın Polonya'da gerçekleşmesine ve soruşturmanın Polonya içinde yürütülmesine karşın dünya basınında bomba etkisi yarattı. GSK hisselerinin olayın duyulması ardından yüzde 1 oranında eridiği açıklandı. İngiliz yetkililer ise olayı ciddiyetle takip ettiklerini belirterek olayın İngiltere'de de soruşturmaya yol açabileceğine dair bir doğrulama ya da yalanlama yapmadılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ