Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler dünyanın en büyük şirketleri, dünyanın en zengin 10 şirketi, coca cola, apple, samsung - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Arçelik, Vestel ve Anadolu Efes, 2012 yılı net satışları ile toplam satışları 3.1 trilyon doları bulan dünyanın ilk 250 firması arasına girdi. Deloitte’un Tüketici Ürünlerinin Küresel Güçleri 2014 listesinde Samsung altıncı kez lider oldu. İlk 10’da 5 teknoloji şirketinin yer aldığı listede Arçelik 132’nci, Vestel 183’üncü, Anadolu Efes ise 215’inci sırada yer aldı. Üç Türk markası aynı zamanda Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki sıralamada ilk 4 içerisinde yer buldu. Arçelik, 5.8 milyar dolarlık satış geliriyle ev gereçleri ve mobilya klasmanında Afrika ve Ortadoğu Bölgesi’nde en çok satış yapan ikinci şirket olurken; aynı kategoride dünya sıralamasında gerçekleştirdiği yüzde 25.1 net satış büyüme oranı ile 7. sırada yer aldı. Bölge sıralamasında Arçelik’i, yaklaşık 4.2 milyar dolarlık satış geliriyle Vestel takip etti.

        ASLAN PAYI İLK 10’UN

        Sektör 2012 mali yılında 3.1 trilyon dolarlık toplam net satış elde etti. Bu satışların yüzde 28.8’ini listenin ilk on sırasındaki şirketler oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ