Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Türkiye'nin GSM devi Turkcell, 20. yaşını kutluyor - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 20. yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi haline gelen Turkcell’in toplam yatırım miktarının 23 milyar lirayı aştığını söyledi. Ciliv, bugün devam eden büyümenin temelinde 5 yıl önce yaptıkları 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımlarının bulunduğuna dikkat çekti.

        Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, 20. yaşını doldurdu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 20 yılda toplam 23.1 milyar TL yatırım yapan Turkcell’in Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi haline geldiğini belirtti. 20. yılla ilgili basın toplantısında konuşan Ciliv “Son iki yılda gelir büyümesinde Avrupa’daki telekom devleri eksi büyümeyle karşı karşıya kalırken, Turkcell Avrupa’nın en hızlı büyüyen telekom grubu olma unvanını koruyor. 2013 verileriyle telekom sektöründe pozitif büyümeye ulaşan 6 şirket içinde Turkcell yüzde 9’luk oranla en hızlı büyüyen grup oldu. Bu büyük bir başarıdır. Bugün Turkcell 9 ülkede 71.3 milyon müşterisi olan dev bir teknoloji ve iletişim şirketi haline geldi” dedi.

        ‘ASIL YOLCULUK ŞİMDİ BAŞLIYOR’

        5 yıl önce yaptıkları 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımlarının bugün devam eden büyümenin temel nedeni olduğuna dikkat çeken Ciliv, Turkcell’in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını vurguladı. Ciliv “Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor” diye konuştu. Ciliv, ilk günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla yaratılan değerin 620 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ