Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Praktiker'in kontrol altında iflas erteleme başvurusu İstanbul Anadolu 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce reddedildi. - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'de 16 yıldır faaliyet sürdüren ve son dönemde yaşadığı zarar nedeniyle Türkiye'deki varlıklarını satmaya çalışan Alman yapı market zinciri Praktiker'in kontrol altında iflas erteleme başvurusu İstanbul Anadolu 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce reddedildi. Mahkeme, 'hep zarar göstermişsiniz' diyerek verdiği kararında Praktiker'e elindeki mağazalarını tasviye etmesi yönünde bildirimde de bulundu. Temyiz süresi geçtiği için Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı.

        MAHKEMEDEN İFLAS DURUMUNUN YÖNETİLMESİNİ İSTEDİ

        Türkiye pazarına 1998 yılında gider Praktiker, İstanbul'da Kartal, Ümraniye, Bayrampaşa, Mahmutbey, Ankara'da Bilkent, Etlik ve Gaziantep, Konya, Adana ile İzmir Mavişehir olmak üzere toplam 10 mağaza kurdu. 300 tedarikçi ile çalışan Alman yapı marketleri zinciri geçtiğimiz yıl Türkiye'deki 10 mağazasını kapatarak, ülkeden çıkma kararı aldığını açıkladı. Ardından da mahkemeye başvurarak, iflas durumunun yönetilmesini istedi. Mağazalarını kapatmak yerine devir işlemiyle satmak isteyen Praktiker, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Bu süreçte 10 mağazasına müşteri arayan Praktiker'e birçok talip çıktı. İstanbul ve Adana'daki mağazaları yenilenerek Koçtaş markasıyla tekrar açıldı.

        MAHKEME, "İŞLETMEYİ DEVAM ETTİREMEZSİNİZ"

        İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, "16 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyorsunuz ve hep zarar göstermişsiniz. Kurumlar vergisi ödememişsiniz. İşletmeyi devam ettiremezsiniz. Mali yapınız buna uygun değil. Varolan mal varlığınızı iflas yoluyla tasviyesine" yönünde karar verdi..

        TEMYİZ SÜRESİNİ KAÇIRDILAR, YARGITAY KARARI ONADI

        Temyiz süresini geçiren Praktiker'e ikinci kötü haber ise Yargıtay'dan geldi. Yasal sürenin geçtiğini bildiren Yargıtay, İstanbul 16. Asliye Ticaret Mehkemesi'nin kararını onayarak, Praktiker'in Türkiye'deki işletme faaliyetlerinin sonlandırılmasıyla ilgili kararını verdi.

        15 YILDIR TÜRKİYE'DE

        Türkiye'ye 1998 yılında gelen Praktiker, İstanbul Kartal, Ümraniye, Bayrampaşa, Mahmutbey, Ankara Bilkent, Etlik ve Gaziantep, Konya, Adana ile İzmir Mavişehir mağazalarıyla faaliyet gösteriyordu. Türkiye'de 300'den fazla yerel tedarikçi ile çalışan Praktiker'in Almanya, Polonya, Macaristan, Yunanistan, Lüksemburg, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Arnavutluk'ta 340'ın üzerinde yapı marketi var. Şirket, yaklaşık 21 bin kişiye istihdam sağlıyordu. Türkiye'de IKEA, Koçtaş, Tekzen, Bauhaus gibi yerli ve yabancı markaların yer aldığı yapı marketleri ve mobilya, dekorasyon, ev aksesuarları pazarı organize perakende ev geliştirme sektörü olarak nitelendiriliyor. Pazarın büyüklüğü 20 milyar doların üzerinde. Pazar lideri ise Koçtaş.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ